TORNADA ESPERADA

Estrella Morente i Poveda acompanyaran Joaquín Cortés en la seva tornada a l'escenari

El 'bailaor' retornarà el 23 de desembre a Madrid amb l'espectacle 'Esencia' abans d'iniciar la seva gira mundial

lpedragosa38387981 esencia joaquin cortes170518180930

Joaquín Cortés ha anunciat aquest dilluns la seva tornada als escenaris amb l’espectacle ‘Esencia’, que arrencarà la seva gira mundial el 23 de desembre al Wizink Center de Madrid juntament amb companys de professió i amics com Estrella Morente i Miguel Poveda.

Així ho indica la web de l’artista, que cita també altres figures com Pitingo i Tomatito, davant un esdeveniment en el qual «reivindica l’autenticitat» del flamenc i que pretén ser un homenatge a aquest gènere i a la cultura en general».

La seva primera estrena va tenir lloc el maig del 2017 al Teatre Tívoli de Barcelona, ‘Esencia’ incorporava 40 artistes en escena, entre nou ballarins de dansa espanyola, una ‘bailaora’, un ballarí de dansa contemporània, 17 músics i diversos ‘cantaores’.

Lesió inoportuna

Es tractava del seu primer espectacle a Espanya després de tres anys sense trepitjar un escenari nacional i hi abordava la seva història, la d’un nen de 12 anys que volia ser ‘bailaor’ per imitar el seu oncle i heroi, Cristóbal Reyes. No obstant, en el seu desembarcament a Madrid unes quantes setmanes després, l’espectacle va haver de ser cancel·lat després de lesionar-se el ‘bailaor’ durant una de les actuacions.

Amb 35 anys de carrera professional a l’esquena, Cortés (Còrdova, 1969) va començar la seva etapa com a membre del Ballet Nacional d’Espanya, abans de començar a fer els seus primers passos en solitari i crear el 1992 el seu primer muntatge, ‘Cibayí’, amb el qual va debutar al Teatre dels Camps Elisis de París. Entre els seus espectacles posteriors més coneguts hi ha ‘Pasión Gitana’ o ‘Calé (Gitano)’ ja el 2009, que el va portar una vegada més per les principals ciutats del món.