Rocío de Meer, la diputada de Vox que tuiteja un vídeo d'un canal de propaganda nazi

«Hi ha una Europa fidel a les seves arrels. Que no s'agenolla davant la dictadura progre», escriu la dirigent al compartir la gravació xenòfoba del nacionalisme polonès, que posteriorment va esborrar

zentauroepp54475770 rocio de meer200813203145

La diputada de Vox al Congrés Rocío de Meer ha sigut tendència aquest dijous a Twitter després de compartir un vídeo del partit del Govern polonès, Llei i Justícia. En concret, en la gravació difosa –i posteriorment esborrada– per De Meer es veu una dona defensant el «nacionalisme» a Polònia, les seves lleis i els seus valors. «Polònia no alimentarà estrangers mentre els nostres fills passin gana», diu en un extracte del discurs que ha publicat De Meer a última hora d’aquest dimecres.

El vídeo de la dirigent polonesa eliminat posteriorment per la dirigent de Vox compta amb una traducció a l’espanyol realitzada per l’organització Amanece Europa, que en el seu compte de Telegram comparteix publicacions que neguen l’Holocaust o dirigeix missatges «als blancs del món».

La dirigent polonesa mostra el seu rebuig de les polítiques de la Unió Europea i «les seves quotes d’immigració». «No són el nostre problema, ni la nostra cultura», defensa, proclamant que «Crist» és el seu «Rei». «Nosaltres som l’església lluitadora i lluitarem fins al final. Quan sigui necessari estarem allà per defensar la nostra fe. Al que sigui que ens enfrontem. El nostre escut és la nostra sagrada fe i la nostra arma és el nacionalisme», avisa.

No és el mateix emigrar que «envair»

Al difondre’l, la diputada de Vox proclama: «Hi ha una Europa fidel a les seves arrels. Que no s’agenolla davant la dictadura progre. En la cooperació d’aquestes nacions lliures i sobiranes creiem. Sense que ningú vingui a imposar-nos deliris ideològics».

Tuit que acompanyava al vídeo publicat per Rocío de Meer aquest dimecres, a última hora de la nit. / @meerrocio (twitter)

Aquesta publicació ha provocat la reacció de múltiples internautes. En resposta a una de les crítiques, De Meer defensa que «no és el mateix emigrar que envair», igual que no és el mateix «bonisme que caritat».

«Voleu salvar el món deixant morir els altres. Sacrificant les vostres nacions. I no, això no són les arrels d’Europa», afirma lamentant que «el globalisme ha fet massa bé la seva feina».

«Crist no demanava passaports»

Entre les crítiques es troben diputats de diversos partits polítics, com el diputat del PSC José Zaragoza, que assenyala Vox com «els fills de Franco» i «els fills dels colpistes». «¡Però si a Vox les dictadures us encanten!», els diu.

De la mateixa forma, el seu company al grup socialista Sergio Gutiérrez es pregunta «com es pot odiar tant» i recorda a la diputada de Vox que «Crist no demanava passaports». «L’Europa cristiana que ells defensen es basa en el sermó de la muntanya: donar menjar a qui té gana», afirma el diputat per Toledo, que aprofita per apuntar que «amb aquestes persones é amb qui vol governar el PP».

També censura la publicació de la diputada de Vox el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que la titlla de «nazi». «Si parles com un nazi, aplaudeixes un nazi i divulgues propaganda nazi potser és que ets un nazi», apunta el diputat.

 

També des de Ciutadans el seu diputat Guillermo Díaz censura el comentari de Rocío de Meer, que veu com una «aberració» tant pel seu contingut com per la seva procedència.

«‘Les arrels d’Europa’, diu. Ni idea. Però ni idea. Teniu el mateix suport intel·lectual que Podem. Cap», retreu aprofitant també per criticar el partit liderat per Pablo Iglesias.

De Meer insisteix amb Hongria

Després de la polèmica, De Meer ha compartit un altre vídeo, aquesta vegada d’una entrevista al ministre d’Afers Exteriors d’HongriaPéter Szijjártó, en la qual defensa el dret del seu país a decidir qui entra i qui no a les seves fronteres i rebutjant que per això se’ls pugui qualificar de «xenòfobs».

«Ningú pot treure’ns el dret a decidir amb qui volem conviure», afirma el dirigent hongarès, que remarca que si es permet que «centenars de milers» de persones entrin en territori de la Unió Europea sense controls «estàs donant l’oportunitat a les organitzacions terroristes per enviar els seus terroristes a Europa».

«Hi ha una Europa fidel a les seves arrels. Que no s’agenolla davant la dictadura progre. En la cooperació d’aquestes nacions lliures creiem. Sense que ningú vingui a imposar-nos els seus deliris», insisteix la diputada de Vox, portaveu del seu grup parlamentari en la Comissió de Drets Socials.

Segueix Extra  a Facebook