Vídeo viral

L'emotiva benvinguda d'un grup de ximpanzés a un nadó maltractat

Leo, rescatat d'una vida com a mascota en què havia sigut lligat, va ser rebut així per la resta de companys del centre en el qual viurà

Tindrà una nova vida al centre de rescat i recuperació de Libèria

mono

Leo era un ximpanzé maltractat. Retingut com a mascota, estava lligat fins que va ser rescatat pelChimpanzee Rescue & Protection de Libèria, un centre per al rescat i la protecció d’aquests animals.

Amb prou feines és un nadó, i com a tal el van rebre els seus companys del centre quan el van veure. En unes imatges emotives, es veu com la resta de ximpanzés abracen Leo per donar-li una benvinguda càlida.

"Tenia molta por a l’entrar", expliquen des del centre. "Tenia molts traumes. Però aquesta rebuda ha sigut molt bona en la seva recuperació", diu la fundadora Jenny Desmond, que recalca les ferides que té i la seva por a l’arribar. "Estava molt molt nerviós, com si qualsevol so li fes passar-ho malament".

La idea era introduir Leo a poc a poc al seu nou hàbitat, però tot va canviar amb la seva actitud. En una de les ocasions, mentre era amb els seus cuidadors, va passar per la zona d’altres ximpanzés orfes i van generar aquestes emotives imatges. "Es van barallar per abraçar-lo", conclou.

Al centre podrà disfrutar ara de 24 hores de vigilància i cures com la resta dels ximpanzés.