El registre de la jornada laboralfa anar de corcoll els empresaris. Es calcula que gairebé 376.000 treballadors fan 2,96 milions d’hores extra sense cobrar, unes xifres que pretenen ser reduïdes amb la nova normativa en la qual s’han de comptabilitzar.
En aquest debat, les paraules de Luis Salinas, director de la consultoria Salinas Restauración, han generat grans crítiques a través de les xarxes socials. A Twitter, l’usuariRobozrecollia amb ironia aquestes declaracions.
En un article publicat a 'Directo al paladar', recalcava que la majoria dels negocis no són viables pagant les hores extra.
"Es basen fonamentalment en això. Un restaurant ‘non-stop’, que obre des de l’esmorzar fins a les copes esprement la llicència al màxim no es cobreix ni amb tres torns; el percentatge de recursos humans es dispara i es menja el benefici", deia.
Davant d'aquesta afirmació, Roboz ironitzava:
Immediatament milers de persones van compartir la crítica. Alguns es van atrevir directament a recomanar que obri un altre tipus de negoci. Una paradeta de pipes, per exemple.
Aunque también hay quien defiende que los propios hosteleros son los que más trabajan, y que incluso deberían tener beneficios fiscales. Eso sí, en esto también hay debate.