Sexisme

Denuncien una discoteca a Madrid per tenir hostesses seminues amb disfresses d'infermeres

«El més greu és la imatge sexista, denigrant i ofensiva de les infermeres i de totes les dones», diu el Consell General d'Infermeria

Lamenta la utilització d'aquests estereotips masclistes i recalca que els homes, que vestien com metges, no ensenyaven cap part del cos

discoteca

El Consell General d’Infermeria, òrgan regulador dels 299.824 professionals d’aquest sector a Espanya, ha denunciat públicament la discoteca madrilenya Fortuny per utilitzar hostesses vestidesd’infermeres amb còfia i minifaldilla, que deixava visible la roba interior. Lamenta públicament aquest estereotip sexualitzat i el contrasta amb els assistents de vol presents a la mateixa festa.

En un comunicat, explica que el famós local va organitzar la festa ‘Crazy hospital’, amb falses infermeres seminues, cosa que suposa un «atac més a la dignitat de la dona i la professió» i una banalització del rol dels professionals sanitaris. «Volem mostrar la nostra repulsa i indignació per la imatge que s’ofereix», diuen.

Segons les imatges amb què compten, algunes pujades a les xarxes socials, les falses infermeres recorrien el local repartint ‘chupitos’ en xeringues i ensenyant de forma explícita roba interior vermella d’encaix.

«Tota l’escena era una absurda paròdia de la feina dels professionals sanitaris, però el més greu és la imatge sexista, denigrant i ofensiva de les infermeres i de totes les dones. El despropòsit dels organitzadors puja un esglaó quan, en contraposició a la roba pornogràfica de les falses infermeres, els cambrers que simulaven ser metges, tots, homes, portaven una bata i texans, sense ensenyar escots o culs». 

Finalment, el seu president, Florentino Pérez Raya, ha assegurat que aquesta imatge «trivial i frívola», per haver sigut exercida històricament per la dona, «transmet un missatge sexista i vexatori i així ens ho manifesten sempre moltes companyes quan en festes es fa ús d’aquest estereotip».