Vist a Twitter

El bonic exemple d'inclusió d'un àrbitre amb un nen amb síndrome de Down

El nen havia de llegir una nota de joc net però es va posar nerviós al veure el públic aplaudir

El col·legiat el va animar a fer-ho i el va ajudar a llegir el text, una cosa que la mateixa mare va agrair: "Estava molt emocionat"

whatsapp-image-2019-02-13-at-101131

Monterrey i Lobos Buap es disposaven a jugar un partit de la Lliga MX, primera divisió mexicana. Amb els protagonistes al camp, i a la prèvia del partit, un nen es disposa a oferir un discurs sobre el 'fair play', el joc net que promou la FIFA abans dels partits. 

Sobre la gespa, el petit Richi s’aproxima a l’àrbitre amb un full, una pilota i un micròfon a la mà. El nen, amb síndrome de Down, mira al seu voltant i es posa molt nerviós. El col·legiat Eduardo Galván Basulto li acaricia l’espatlla i li demana llegir-ho. "No passa res", li diu. El nen sospira i repeteix: "No puc".

L’àrbitre l’anima. "¡Sí, sí que pots!", diu, i li va dient les frases que ha de dir perquè ell les repeteixi. "Juga net. Amb educació. Creem oportunitats per a un millor futur". Amb una ovació rotunda i l’aplaudiment dels mateixos jugadors, el nen ja se sentia més còmode. "¡Això, campió!", diu l’àrbitre al final, estrenyent el puny.

El vídeo s’ha fet viral a les xarxes socials, on milers de persones han agraït l’ajuda i paciència de l’àrbitre amb el nen. 

Eduardo Galván va donar les gràcies a través de les xarxes socials per la infinitat de comentaris positius que havia rebut després de la seva actuació. 

I la mateixa mare del nen va voler agrair-ho també. "Gràcies infinites pel teu recolzament i paciència. Estava molt emocionat, es va posar nerviós".