#Corrersinmiedo

"Volem córrer soles i sense por": les dones reivindiquen la seva llibertat a les xarxes socials

Desenes de dones surten a córrer contra la por de fer-ho de nit o en zones apartades

S'hi van sumar cares conegudes com ara Nagore Robles, Sandra Barneda i Almudena Ariza

nagore

La notícia inicial que la jove assassinada Laura Luelmo havia sortit a córrer ha despertat una onada d’apoderament de les dones a través de les xarxes socials. 

A Twitter, sota els hashtags #corrersinmiedo i #correrenlibertad, desenes d’usuàries han mostrat que estan fartes de la por de caminar o córrer de nit o en zones apartades precisament per successos com el d’aquesta setmana. 

Les dones volen córrer sense por, i per a això han mostrat la seva indignació a través de vídeos i fotografies, sent alhora un homenatge a la mateixa Laura. 

Entre les participants d’aquesta iniciativa també hi ha cares conegudes, com Sandra Barneda, Almudena Ariza i Nagore Robles.

Però no han sigut les úniques. La reclamació d’un espai de llibertat, com el que els homes tenen, ha sigut un tema de debat les últimes hores a través de Twitter. 

Això coincideix precisament amb el llançament la setmana passada d’una aplicació perquè les dones que se sentin insegures puguin unir-se per córrer. Segons Sincronizadas, els estudis indiquen que nou de cada deu dones sent por quan fan ‘running’ en solitari i a un 44% li aporta seguretat fer-ho acompanyada.