Amb ceba o sense ceba, la truita de patates és una de les receptes tradicionals més populars del nostre país. Si bé per a cada espanyol, la millor és la de la seva mare o àvia, o la seva pròpia, tota truita de patates que es preï porta ous, patates, ceba (opcional), sal i oli. Res més.
Però hi ha qui innova i converteix al tradicional plat de la gastronomia espanyola en una cosa més semblant a una pizza. És el cas d’una dona australiana, codirectora d’una consultoria de xarxes socials, comunicació i gestió de mitjans amb seu a Brisbane, que va voler provar les delícies de la nostra gastronomia i es va atrevir, no només a fer-la, sinó també a publicar la recepta a les seves xarxes socials.
Per a aquesta dona la truita de patates ha de portar: 10 ous, 2 patates, una ceba, un xoriço, dos tomàquets i un grapat d’olives. "Una truita espanyola bestial per a un bon brunch/dinar", escrivia al costat de la fotografia de l’invent.
La publicació ràpidament es va omplir d’incredulitat i indignació per part dels usuaris, molts d’ells espanyols amants de la truita espanyola. "Avui és el dia en què ambceba i senseceba s’uneixen per enfrontar-se a un enemic comú".
Assenyalant l’esperpèntic de la truita de la dona australiana, hi ha qui hi feia broma. "A l’esquerra truita de patates espanyola. A la dreta, una platja espanyola."
Però també n’hi va haver indignats: "Això és un sacrilegi. Això és una truita de patates".
D’altres, van aprofitar per destacar les virtuts de la que molts consideren millor truita de patates d’Espanya... tot i que sigui sense ceba: "La meva favorita és aquesta, de Betanzos, Galícia."
Segueix Extra a Facebook