TOUR AFRICÀ

La visita de Melania Trump a Kenya en imatges

Somrient i relaxada, la primera dama dels EUA ha donat el biberó a cadells d'elefant durant la seva visita a Kenya

undefined45348299 u s first lady melania trump takes a safari in nairobi ken181005202747 / CARLO ALLEGRI

Somrient i relaxada, la primera dama dels EUA, Melania Trump, ha donat el biberó a cadells d’elefant, ha ballat amb els nens d’un orfenat i fins i tot se n’ha anat de safari en la seva visita oficial a Kenya.

“Durant l’alimentació de nadons d’elefant en un parc nacional a prop de Nairobi, la primera dama va riure més del que els periodistes recorden haver vist (mai)”, va dir a Twitter la reportera acreditada a la Casa Blanca Jennifer Jacobs, que acompanya Melania en aquesta gira africana.

Melania Trump en la seva visita a Kenya / (Reuters)

Vestida amb una camisa blanca, pantalons i botes marrons de canya alta, la primera dama va alimentar diverses cries d’elefant, primer amb certa cautela, i a mesura que es va anar sentint més còmoda, entre rialles i carícies afectuoses.

Poc després, es va embarcar en un safari d’hora i mitja pel Parc Nacional de Nairobi, a uns quants quilòmetres del centre de la ciutat, on va veure rinoceronts i búfals, dos dels denominats “Cinc grans”, títol que també inclou elefants, lleons i lleopards.

Davant una muntanya d’ivori reduït a cendres en un dels llocs de crema del parc que són utilitzats per descoratjar el comerç il·legal, l’esposa del president nord-americà, Donald Trump, va comentar a la seva guia, afligida: “És trist veure això”.

Visita a l’orfenat

Més tard, durant la seva visita a l’orfenat The Nest a Nairobi, la primera dama va ser rebuda amb una cançó de benvinguda interpretada per un grup de nens vestits amb camises grogues.

Com a part de la seva iniciativa “Be Best” (Sigues millor), va donar en aquest orfenat diversos objectes com ossos de peluix, llibres i mantes; i fins i tot, es va animar a ballar amb un grup de nois una mica més grans.

Melania al costat dels nens de l’orfenat / reuters

“És agradable ser aquí”, va declarar instants abans de començar a llegir-los un conte sobre animals al pati de terra, davant de l’atenta mirada dels menors que en aquesta instal·lació superen la centena.

A la tarda, es va reunir breument a la residència presidencial amb la primera dama de Kenya, Margaret Kenyatta, abans de dirigir-se juntes al Teatre Nacional de Kenya per presenciar una actuació popular de dansa Sarakasi.

Les dues dones comparteixen esforços a favor del benestar social dels nens: Melania amb la seva iniciativa “Be Best”, centrada en la salut i educació infantil; i Margaret amb el seu projecte “Beyond Zero” (Més enllà del zero) amb objectius similars.

Al finalitzar l’obra, que va combinar dansa tradicional, música moderna i gimnàstica acrobàtica, Melania –somrient i relaxada– va pujar a l’escenari i va saludar un a un els ballarins personalment.

Tour africà

La primera dama va arribar a Kenya dijous a la nit, després de la seva visita a Ghana i Malawi, on va visitar projectes d’educació i sanitat infantil finançats per l’Agència Nord-Americana per al Desenvolupament Internacional (Usaid), a més de llocs històrics com la fortalesa esclavista de Cape Coast, a l’oest d’Accra.

Melania Trump posarà fi a la seva gira africana diumenge vinent a Egipte, on s’espera que conegui diversos projectes turístics i de conservació, i també que visiti les piràmides de Gizeh.

Melania amb un nen / reuters

Aquesta gira mostra una cara més amable del Govern dels EUA cap al continent africà, després que el gener passat el president Trump qualifiqués, segons informes de premsa, com a “forats de merda” el Salvador, Haití i diversos països africans.

“La gran primera dama del nostre país, Melania, està tenint un gran èxit a l’Àfrica. La gent l’estima, i ella els estima. És una cosa bonica de veure”, va escriure ahir, dijous, a Twitter Donald Trump.

Temes:

Melania Trump