Lactància materna

Una atleta dona el pit al seu nadó fent aturades durant una carrera

La britànica Sophie Power ha protagonitzat la imatge esportiva dels últims dies

Va anar parant cada tres hores per alimentar el petit de tres mesos

atleta

Sophie Power no va guanyar la carrera en què participava, l’ultra del Mont Blanc. De fet va ocupar el lloc 99. Però sens dubte es va convertir en protagonista al finalitzar la seva actuació de 43 hores en una de les proves més dures del seu esport, en una ruta per França, Itàlia i Suïssa.

Primer, perquè va arribar a la línia de meta acompanyada dels seus dos fills, el més gran agafat de la mà i el petit, gairebé acabat de néixer, en braços. 

I també, perquè després d’un esforç de 171 km amb prou feines tres mesos després del part, va protagonitzar una imatge viral a la zona d’avituallament: Sophie era fotografiada donant el pit al seu nadó

El moment es va compartir a Strava, una xarxa social per a atletes, i s’ha convertit en viral en pocs dies. "¡Va ser agònic!", diu l’atleta. "Quin alleujament que tingués gana". Ella mateixa va compartir l’escena amb la seva família després d’una dura prova. "És la millor foto de la meva carrera", deia a les seves xarxes socials.

L’atleta britànica explica que solia parar cada tres hores per alimentar el petit Cormac, de tres mesos, però en l’últim tram en va tardar 16 a arribar a Courmayeur, a Itàlia, on el seu fill l’esperava. 

"No puc anar gaire ràpid perquè el meu cos encara no està preparat per cremar greix, i a més havia d’anar amb compte amb la pelvis. En altres circumstàncies hauria sigut més ràpida per anar parant en diferents llocs, però aquí havia de centrar-me a tenir prou menjar per a mi i per al meu fill. I descansar". 

Ella mateixa la va compartir com la "millor fotografia" de la seva carrera. I a continuació, va afegir una nova imatge: "Probablement sigui la meva segona foto preferida. He dormit 20 minuts en les últimes dues nits sabent que Donnacha seria amb mi a la meta".

Emocionada amb el seu èxit, va dir que el repte havia sigut passar dos dies sola a les muntanyes, centrada a col·locar bé els peus i tenir un descans mental. 

Finalment, va compartir un vídeo de la seva preparació mentre estava embarassada.