a l'espera de la policia

La valenta àvia gallega que va tancar una lladre a casa

Carmen, de 74 anys, no va dubtar a enfrontar-se a la dona que estava emportant-se les seves joies

mano

Carmen viu en una zona rural tranquil·la, Ousensa, a Vilanova de Arousa. Aquesta gallega de 74 anys es va sorprendre quan va veure una dona desconeguda baixar-se d’un taxi davant la porta de casa, però no li va donar més importància i va continuar parlant amb la seva neta, que venia de recollir les notes.

Però la història va donar un tomb quan Carmen va veure la portella oberta. Ni tan sols els gossos l’havien avisat que allà havia passat algú. Va ser llavors quan va veure a casa la dona que havia baixat del taxi feia uns minuts.

No va dubtar a reprendre-li la seva actitud. “Li vaig preguntar què m’havia robat i va dir que res”, explica en La Voz de Galícia. “Però a l’escot tenia unes arracades que eren de la meva mare. Ara me’n falta una”, lamenta. Encara que sí que va poder recuperar una cadena d’or del seu marit.

Va tancar la portella i va dir clarament: “D’aquí no et mous”. Va haver d’improvisar i tancar la lladre amb intenció de trucar a la policia, cosa que va poder fer quan va arribar la seva filla, que va escoltar els crits de la seva mare.

Va arribar la Guàrdia Civil i li van explicar el que havia passat. Pel que expliquen, l’anomenada ‘A Cañona’ tenia antecedents i denúncies per furt. “No ha robat més perquè no ha tingut més temps”. A les preguntes dels agents, la dona va dir que estava buscant una casa de lloguer. “Se’m posen els cabells de punta”, conclou.