Polèmica a França

'Aguas Torcidas': el nou paratge inventat per la Guàrdia Civil

Després del 'Sant Esteve de les Roures' i la 'ciutat menorquina de Menorca', la Guàrdia Civil torna a aconseguir crítiques per castellanitzar topònims catalans

7246256 59

La Guàrdia Civil ha tornat a patinar al seu compte de Twitter en rebatejar el Parc Nacional d’Aigüestortes com a "Parque Nacional de Aguas Torcidas". Aquest dimecres la Guàrdia Civil va publicar un tuit sobre aquest "lloc idíl·lic situat en la part central del Pirineu, a la província de Lleida". 

Evidentment, el cos es referia al Parc d’Aigüestortes i al llac de Sant Maurici.

Com era d’esperar, i després d’inventar-se recentment altres topònims, com Sant Esteve de les Roures, que han donat lloc a molts acudits a les xarxes, el tuit ha estat premiat amb crítiques i acudits. 

Tan sols fa dos dies que el mateix compte de la Guàrdia Civil va tornar a ficar la pota quan va enaltir la tasca de Seprona a Menorca, en dir que un motorista del cos "controla des d’un punt alt l’entorn de la ciutat menorquina [sic] de Menorca".

La traducció literal d’"Aguas Torcidas" ha disparat les respostes sarcàstiques d’alguns usuaris, que han deixat volar la imaginació. Per exemple, la Guàrdia Civil del poble fictici que només existeix a internet, Sant Esteve de les Roures, ha aportat més idees, com "San Clemente y sus cebollas". I és que "Catalunya tiene rincones preciosos, aunque estamos haciendo un grano demasiado, la ciudad menorquina de Menorca es más bonita".

Segueix Extra  a Facebook