Polèmica pels capitells de l'1-O del poble imaginari de Sant Esteve de les Roures

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qualifica de "vergonya" el "màster de les 'fake news'" publicat per un digital madrileny

capiteles1o

El compte de Twitter de l'ajuntament de Sant Esteve de les Roures, el poble fictici que només existeix a les xarxes socials i que va sorgir arran d'una invenció de la Guàrdia Civil en un informe per explicar la violència de l'1-O al Suprem, gairebé arriba als 30.000 seguidors, el triple que els de Lleida (9.160), el doble que els de Tarragona (14.100) i 8.000 més que el de Girona (20.600).

El poble imaginari, que seria una cosa semblant a l'alternativa a Tabàrnia, compta amb el seu consistori, cos de bombers, universitat i fins i tot caserna de la Guàrdia Civil. Tots, és clar, són de pega, només existeixen a internet. Fins i tot tenen una falsa delegació de Vox i una Associació de Daltònics. Tot virtual. Aquest mateix dilluns, per exemple, diada de Sant Jordi, el compte de l'Ajuntament de Sant Esteve de les Roures va donar a conèixer que "apostaven pel transport públic, accessible i de qualitat", i que per això ja podien dir que estrenaven la seva pròpia xarxa de metro (@MetroSEdlR).

Suposat claustre romànic

Una de les últimes incorporacions a l'imaginari col·lectiu d'aquest poble de Twitter ha sigut un suposat claustre romànic amb uns capitells amb baixos relleus d'escenes cisellades de les càrregues policials de l'1-O, de gent fent cua per ficar una papereta en una urna i fins i tot un encaputxat que s'emporta la caixa amb els vots. Els capitells de l'1-O de Sant Esteve de les Roures són falsos. No obstant, aquest dimarts, un digital ha publicat que "l'alcaldessa de Girona converteix les mentides de l'1-O en un conjunt escultòric". A més, assegura que les escultures han sigut "inaugurades per l'alcaldessa del PDECat". Segons Okdiario, les "obres de pretensió artística" s'haurien instal·lat a la plaça de l'1 d'Octubre, acabada d'inaugurar plaça de l'1 d'Octubre, acabada d'inaugurar -abans, de la Constitució-, per fer "propaganda separatista del referèndum il·legal de l'1-O". "Els suposats monuments són una iniciativa de l'ajuntament de la ciutat, que està liderat per l'alcaldessa separatista Marta Madrenas".

L'alcaldessa de Girona s'ha mostrat "al·lucinada" davant aquesta publicació i assegura que el diari madrileny té un "màster en fake news". "Vergonya", exclama Madrenas. "Tothom sap que aquests capitells estan a Sant Esteve de les Roures".

Dissabte passat, acompanyada d'uns 2.000 ciutadans, l'alcaldessa Madrenas va col·locar les plaques amb el nou nom de la plaça i també va mostrar una altra placa commemorativa situada als peus de l'escultura de Francisco López Hernández dedicada a la Constitució del 1978, que conté la cita del filòsof Xavier Antich: "Només hi ha una cosa pitjor que l'oblit, no saber què s'oblida".

Segueix Extra a Facebook