BENVINGUDA EMOCIONANT

Així rep una escola un noi amb síndrome de Down pentacampió de natació

Alumnes i professors de l'escola extremenya ovacionen Guillermo Gracia després d'aconseguir cinc medalles d'or als Campionats d'Espanya de natació

fotonoticia 20180417202345 640

Guillermo Gracia, un noi de 14 anys amb síndrome de Down, ha sigut rebut com un heroi a l'arribar a l'escola Santa Cecilia Las Carmelitas, de Càceres, després de convertir-se al mes de març en pentacampió dels Campionats d'Espanya de natació de la Federació d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEDDI).

Tot i ser el participant més jove del campionat, Gracia va guanyar cinc medalles d'or de forma implacable, a més de batre el rècord d'Espanya en els 200 metres estils i aconseguir dues mínimes que el classifiquen per a l'europeu d'INAS, que se celebrarà a París al juliol. En la seva curta carrera esportiva, el nedador ja acumula 15 medalles en campionats d'Espanya i ha batut fins ara una desena de rècords nacionals.

No obstant, un dels moments que més recordarà l'extremeny ha tingut lloc fora de la piscina, concretament al tornar a l'escola, on tots els alumnes i professors han sortit al carrer per rebre'l entre aplaudiments i crits d'alegria.

Els vídeos que han difós a Facebook l'escola i el centre esportiu on s'entrena el noi (El Perú Cáceres Wellness) no deixen indiferent a ningú. S'hi veu Gracia arribant a l'escola, visiblement emocionat, mentre una multitud coreja el seu nom.

El jove estudiant de segon d'ESO, que ha dedicat els seus triomfs al seu germà Mauro, s'ha mostrat "content i feliç" després de ser homenatjat pels seus companys, que li han regalat un barnús esportiu amb l'escut de l'escola i li han donat ànims per a les futures competicions.

               Segueix l'Extra a Facebook