ENTRETENIMENT 'LOW COST'

El nou art dels mil·lennistes del Japó: polir boles d'alumini

Youtube s'omple de tutorials de com aconseguir esferes perfectes amb un rotllo de paper de plata, invenció d'un jove amb talent

alluminniumball

L'última moda en tutorials japonesos comença a arribar a Occident, entre la fascinació i l'estranyesa que proposa el nou repte nipó de crear art a partir d'un rotllo de paper d'alumini. Resulta que un joier japonès amb talent conegut com a Puchuco està causant furor per la seva invenció de fer esferes brillants i perfectes donant forma i polint una bonica pilota de paper de plata.

El resultat final s'assembla a una bola de petanca resplendent. Però per a això es necessiten com a mínim 20 metres de paper d'alumini al qual s'haurà d'anar donant forma a cop de martell i polint amb paper de vidre i, després, amb una drap sec. Un treball minuciós amb el qual entretenir-se i fer ioga mental casolà a un mòdic preu.

Ho explica el youtuber Sky-Tom en el vídeo que va iniciar el repte al Japó. Però després van arribar més tutorials dels seus compatriotes, fins que va saltar a Occident, on hi ha valents que van més enllà i fan proves amb bojos experiments amb la bola, com posar-la cinc minuts al microones (una bogeria o directament un muntatge). 

Altres disfruten partint-la pel mig amb una serra com si fos unmacaronmetàl·lic:

O amb una destral:

O passant-la per una trituradora:

Segueix Extra a Facebook