ACCIÓ INCÍVICA

La Fundació Os Bru denuncia un conductor per assetjar un exemplar

A més de perseguir-lo, el va gravar i va penjar les imatges a les xarxes

La Fundació Os Bru Os Bru ha presentat una denúncia davant la Guàrdia Civil contra un conductor que divendres passat va perseguir i va gravar un exemplar d'os a la carretera que uneix San Pedro de los Burros i Villanueva, alconcejoasturià de Grado, i el va pujar a la xarxa.

El president de la Fundació, Guillermo Palomero, Guillermo Palomero, ha explicat a Efe que quan l'organització va veure el vídeo va decidir presentar una denúncia al considerar que l'autor havia comès una "falta greu" tipificada a la llei de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat per "perseguir i assetjar" un animal.

Aquest tipus d'actuacions poden comportar multes d'entre 3.000 i 200.000 euros, ha indicat.

"Aquest cas ha passat la ratlla més que altres", ha denunciat Palomero, que ha argumentat que al trobar-se amb l'os, l'home va anar cap a ell, va accelerar i el va intentar filmar mentre conduïa, de manera que "va assetjar l'os" i al mateix temps va infringir les lleis de seguretat viària.

A més, ha considerat que és "de sentit comú" que és una cosa que no es pot fer perquè pot donar lloc a un accident en el cas que vingui un cotxe de front o que l'animal es posi nerviós.

Palomero ha explicat que fa dos anys que sensibilitzen sobre aquest tema, ja que "no és infreqüent" que la gent que es troba un os a les carreteres el gravi fruit de la "passió vinculada a l'efecte xarxes".

Davant aquesta mena de situacions, la Fundació recomana reduir la velocitat i, si és possible, parar el vehicle perquè l'animal tingui opció de sortir de la calçada ràpidament.