A CALIFÒRNIA

Condemna a Tinder per discriminar els usuaris més grans de 30 anys

Un client ha denunciat la famosa aplicació per lligar per cobrar pel seu servei 'premium' 9,99 o 19,99 dòlars en funció de l'edat

37609024 59

Diuen que en l'amor i en la guerra tot s'hi val. Però sembla que això no sempre és així. Ara, un tribunal de Califòrnia acaba de condemnar l'aplicació per lligar Tinder per "discriminar" els seus usuaris depenent de la seva edat. Això en la seva versió premium. El client Allan Candelore ha demandat la famosa aplicació de cites, amb milions d'usuaris arreu del món, pel preu del seu servei Tinder Plus

Candelore i els seus advocats han argumentat que cobrar 9,99 dòlars al mes a usuaris menors de 30 anys 19,99 dòlars al mes als que tenen més de tres dècades és "discriminació per edat i viola dues lleis de Califòrnia, la llei de drets civils d'Unruh i la llei de competència deslleial".

El motiu d'aquesta diferència, segons la companyia, és que els clients més joves tindrien menys diners i seria poc probable que s'hi inscrivissin sense descomptes.

Prohibit a Califòrnia

Algunes diferències de preus basades en l'edat poden estar justificades per polítiques socials o econòmiques, com descomptes en el cine per a nens o gent gran, ha argumentat el Tribunal d'Apel·lacions del Segon Districte de Los Angeles. No obstant, el mateix tribunal ha argumentat que un sistema de fixació de preus basat completament en l'edat d'un client equival a una "discriminació arbitrària prohibida", segons les lleis de Califòrnia.

El jutge Brian Currey, que ha dictat la sentència contra l'aplicació, argumenta que, si bé és cert que els clients més grans solen tenir més diners que els joves, també ho és que les lleis estatals de drets civils obliguen que els clients siguin tractats com a individus i no com a membres d'un grup per característiques com raça, sexe o edat.

Segons Currey, la política de Tinder "donaria com a resultat que les persones grans que guanyessin menys que alguns usuaris joves haurien de pagar el doble pel servei que els menors de 30". Així mateix, el jutge ha dtr que el mateix es podria utilitzar per justificar preus més alts "fins i tot en les àrees més essencials del comerç, com els comestibles, la gasolina...".

Després de la sentència per discriminació, a Tinder només li quedarà apel·lar davant el Tribunal Suprem de l'estat, cosa que el servei encara no ha anunciat.

Alfred Rava, representant legal del client de més de 30 anys Allan Candelore, ha afirmat que la resolució hauria de ser considerada "una victòria significativa d'igualtat de drets per als consumidors de Califòrnia".

Model 'freemium'

L'<em>app </em>estrella de contactes també és <em>freemium. </em>Això significa que segueix disponible de forma gratuïta per als clients d'iOS i Android, però des del 2015 hi va afegir un servei <em>premium</em> que permet disfrutar de certes funcions. Per disfrutar del Tinder Plus primer s'ha de passar per caixa. A canvi, els usuaris poden donar <em>M'agrada</em> il·limitats, i també es poden canviar d'ubicació per buscar parelles en zones diferents. Aquest paquet també permet fer marxa enrere i desfer l'última acció per recuperar un contacte que s'havia descartat anteriorment. El servei Plus, a més, no inclou publicitat.

          Segueix Extra  Facebook