CENSURA A LA XARXA

Facebook veta la portada d''Interviú' de Marisol 41 anys després

El periodista Juan Pablo Bellido denuncia que la xarxa social li ha bloquejat el compte al difondre la imatge del mític nu de l'actriu

1452875489888

Facebook continua censurant els nus i les imatges amb "connotacions sexuals evidents", com mares alletant [sic], i ara, més de 40 anys després, també la mítica portada d'Interviú. El periodista i professor Juan Pablo Bellido, que fa set anys que difon cada nit les portades de la premsa espanyola i internacional, va denunciar dimarts que Facebook l'havia castigat per publicar una de les imatges icòniques del destape i la transició espanyola al fer-se ressò de la notícia del tancament de Tiempo i InterviúTiempoInterviú: "Facebook m'ha tancat temporalment la meva pàgina per haver compartit aquesta portada (juntament amb totes les altres)".

Es referia a la revista diària Papel, d'El Mundo, que recollia el destape de l'artista Marisol el setembre del 1976.

A Facebook no li va semblar bé la imatge dels mugrons i la va vetar, així com el compte del periodista. 

"Doncs es veu que la portada de Marisol és tan summament sacrílega que m'han bloquejat l'administració de totes les altres pàgines de Facebook, no només de la que recull les portades de la jornada #PaMearYNoEcharGota", va escriure també.

Més llibertat d'expressió 

El veto de Facebook ha indignat els milers de seguidors de Bellido (el seu compte a Twitter acumula més de 81.000 fans), que han demanat la reobertura de la seva pàgina, han lamentat, una vegada més, els criteris de la xarxa de Mark Zuckerberg i han reclamat més llibertat d'expressió i pluralisme informatiu.

"Fins ara, no havia passat mai res similar", lamenta Bellido, que creu que la xarxa ha pres una mesura "desproporcionada i sense sentit". "La portada de Papel no és en absolut pornogràfica, i encara que és cert que hi apareixen uns pits despullats, hauria de prevaler el sentit històric i informatiu d'aquest document, història viva del periodisme espanyol".