VESTIGI DE L'ERA DEL GEL

Uns vàndals destrueixen a cops de martell una empremta de dinosaure de 115 milions d'anys

La trepitjada, que pertany a un carnívor, va ser descoberta el 2006 a Flat Rocks, a Austràlia

EPA5091. BENURONG MARINE PARK (AUSTRALIA), 20/12/2017.- Combo fotográfico facilitado por Parks Victoria hoy, 20 de diciembre de 2017 que muestra una huella de un dinosaurio de 115 millones de años antes del ataque (izq) y después del acto vandálico en Flat Rocks, Benurong Marine Park, Victoria (Australia). EFE/ Parks Victoria Handout SOLO USO EDITORIAL PROHIBIDA SU VENTA PROHIBIDO SU USO EN AUSTRALIA Y NUEVA ZELANDA / PARKS VICTORIA HANDOUT (EFE)

Uns desconeguts van destruir a cops de martell l'empremta d'un dinosaure de 115 milions d'anys al jaciment de la localitat de Flat Rocks, al sud-est d'Austràlia, han informat avui mitjans locals.

L'empremta, que pertany a un dinosaure carnívor, va ser descoberta el 2006 en aquest lloc que forma part del parc marí Bunurong, a l'estat de Victòria.

Els paleontòlegs del Museu Victoria i la Universitat de Monash van decidir deixar-la en el lloc on va ser localitzada perquè els visitants poguessin apreciar-la en el seu espai natural.

Guardes del parc van descobrir el mes passat durant una visita d'un grup d'estudiants els danys en el jaciment, un dels pocs llocs del món on es conserven empremtes de dinosaures de l'era de Gel.

Una icona local

"És molt trist pensar que una persona o persones que coneixien el lloc on estava l'empremta la destrueixin i facin malbé, així, una important icona local que té importància científica internacional", va dir Mike Cleeland, del Centre Educatiu Ambiental Bunurong.

Els paleontòlegs no van poder determinar l'espècie a la qual correspon l'empremta malmesa a Flat Rocks, una zona on van habitar almenys sis tipus de dinosaures carnívors, i on s'han trobat ossos i dents de petits rèptils i altres animals. 

Temes:

Austràlia