una història d'èxit

Ruleta de la fortuna de l'aniversari Google: ¿Com va néixer Google?

Una trobada casual entre els fundadors i un garatge expliquen la història del gegant tecnològic, que celebra el 19 aniversari amb un 'doodle' interactiu

googlemov

Una ruleta de la fortuna per celebrar l'aniversari de Google. El gegant tecnològic ha decidit celebrar el seu 19 aniversari amb aquest joc d'atzar en forma de 'doodle'. També són dinou els premis sorpresa que et poden tocar fent girar la ruleta. Recompenses rescatades ara per a aquest 'doodle' especial. El ventall de premis són un repàs històric de minijocs que ha llançat el cercador durant aquestes gairebé dues dècades de vida.

Així doncs, aquest dimecres, 27 de setembre, Google celebra l'aniversari... Però, ¿va néixer tal dia com avui 19 anys enrere? No, la data oficial de la constitució de la companyia és el 4 de setembre del 1998. En canvi, la data en què els fundadors de l'empresa, Larry Page, nascut a Michigan (EUA) el 1973, i Sergey Brin, nascut el mateix any a Moscou i resident als EUA amb la seva família des dels 6 anys, van registrar el domini de Google és el 15 de setembre de 1997. 

Aquest ball de dates del setembre també s'ha pogut plasmar en les celebracions. I és que l'aniversari l'han commemorat en diferents dates d'aquest mes al llarg de la història. Sí que es va celebrar un dia 27 el quart aniversari de la companyia nord-americana (2002).

Una trobada casual i un garatge

Una trobada casual i un garatgeEl 1997, un dels cofundadors de Google, Larry Page, acabava d'arribar a la Universitat de Stanford per cursar el doctorat en Ciències de la Computació. De tots els estudiants de la universitat, l'altre cofundador del gegant tecnològic, Sergey Brin, va ser assignat a l'atzar per ensenyar-li el campus. Aquesta trobada casual va ser l'espurna que ho va encendre tot. I el gener del 1996, i com un projecte universitari, tots dos van començar a idear Google. 

Sergey Brin i Larry Page, en una imatge del 2008. / AP

Des d'aquell moment, els dos estudiants es van unir amb un objectiu: organitzar la informació del món i fer-la universalment accessible i útil. Un objectiu que es va convertir en la missió de Google. Tots dos es van començar a reunir al ja famós garatge, que es va convertir a la primera oficina de Google, i es van posar a treballar. Llavors els dos joves el llogaven per uns 1.330 euros al mes a Susan Wojcicky, que ara és la directora executiva de Youtube. Anys més tard, el 2006, per celebrar el vuitè aniversari de la companyia, Page i Brin van comprar el cèlebre garatge on va començar tot. 

El projecte universitari començat el 1996 ara serveix a més de 4.500 milions d'usuaris en 160 països que parlen 123 idiomes a tot el món.