Starbucks ha posat aquest dimecres a la venda a les seves cafeteries dels Estats Units i Canadà tres tipus de 'frappuccino' d'orxata que elabora amb llet d'ametlla, canyella, cafè, crema i caramel, però sense gota de xufla.
Des del Consell Regulador de la DO de la Xufla de València reconeixen que, per definició, qualsevol llet vegetal es pot dir orxata. Tot i això, Antonio Gimeno, president del Consell, ha declarat a la cadena SER la seva intenció de reunir-se amb la cadena de cafeteries i ensenyar-los la recepta.
"El 'frappuccino creme' d'orxata de llet d'ametlles és una beguda deliciosament cremosa, amb sabor d'espècies i feta amb la quantitat exacta de canyella. Deliciosa per als mesos més càlids com aquests d'estiu". Així descriu Starbucks a la seva web el nou producte, que no ha trigat a generar nombroses crítiques a les xarxes socials.
Alguns fins i tot comparen el valor nutricional de l'orxata de xufla amb el de la creació de Starbucks.