AVANÇ PER A LES PERSONES CEGUES

Sis enginyeres desenvolupen en només 15 hores un traductor simultani de text a braille

El dispositiu reconeix les lletres amb una càmera i les converteix al codi llegible pels invidents

team-tactile-members-ok

Tenien només 15 hores per fer realitat la seva idea en una competició tecnològica de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), i ho van aconseguir. Sis joves han desenvolupat Tactile, un 'gadget' portàtil que podria revolucionar la vida de les persones cegues: tradueix els textos al codi braille en temps real.

El projecte ha nascut d'un grup d'enginyeres nord-americanes, les estudiants Chandani Doshi, Grace Li, Jialin Shi, Bonnie Wang, Charlene Xia i Tania Yu. "Definitivament no esperàvem fer una cosa tan apassionat, va ser realment inesperat", ha assegurada Grace Li.

Bonnie Wang

ENGINYERA

Van ser les 15 hores més agitades de la meva vida

Bonnie Wang recorda, per la seva part, que van ser "les 15 hores més agitades" de la seva vida. El prototip utilitza una càmera per fer fotos del text imprès i, a través d'un programa de Microsoft, reconeix les lletres i les 'tradueix' en punts del codi braille.

El MIT els ha atorgat per aquest avanç el premi Lemelson, dotat amb 115.000 dòlars. Les inventores esperen que el seu dispositiu pugui fer que el braille sigui més accessible per a milions de persones cegues perquè puguin llegir en temps real el que vulguin. 

Temes:

Gadgets