CRÍTIQUES A LA POSADA EN ESCENA FESTIVALERA

Els surfistes qualifiquen d'"esperpent" el vídeo de Manel Navarro

La revista 'Mar Gruesa' pronostica que "Espanya tornarà a fer el ridícul" per la seva posada en escena "grotesca"

Lamenta els estereotips que encara persegueixen aquest esport, cosa que no passa amb el tennis o el futbol

manelnavarroinstagram

Manel Navarrorepresentant de TVE al Festival d'EurovisióFestival d'Eurovisió, que se celebrarà dissabte que ve, 13 de maig, a Kíev (Ucraïna), és el protagonista i blanc de totes les crítiques de la comunitat surfista de la revista especialitzada 'Mar Gruesa', que li dedica un article titulat: 'Una vegada més, Espanya farà el ridícul a Eurovisió'. El text vaticina des de la seva primera línia que el cantant del tema 'Do it for your lover' no només no es raparà els cabells al zero -promesa que ha fet si guanya el veterà concurs televisiu-, sinó que la seva posada en escena de sol, platja, palmeres i surf és un "esperpent", un "gènere que presenta una realitat deformada, grotesca i la degradació dels valors consagrats a una situació ridícula".

La web de surf mostra a la portada l'article que critica "l'halo surfer" del vídeoclip del jove de Sabadell, que no està entre els primers entre les apostes d'Eurovisió, i que les xarxes no deixen gaire bé després dels primers assajos al Centre Internacional d'Exposicions de Kíev.

"CARICATURITZACIÓ DE L'ESPORT"

"El més penós no és només la caricaturització d'un esport al qual tots els publicitaris semblen voler esprémer i donar pel cul, sinó que la broma arribi a cobrar tanta importància per enviar un tio interpretant aquest paper a representar tot un país a nivell d'Europa", sosté l'article.

"El surf a Espanya és (o era) un esport seriós al qual molts han consagrat la seva vida. Tenim campions d'Europa, campions del món... (...) ¿per què seguiu insistint, senyors publicitaris i directors de màrqueting, a carregar-nos amb una motxilla plena de clixés?", prossegueix. "Manel agafa la seva guitarra i canta en 'spanglish' una cançó d'amor... fins aquí tot bé. ¿Quina necessitat hi havia de ficar-lo en un jeep amb les planxes sobresortint (¡sense lligar!, si t'agafen els de Trànsit...). L'assumpte empitjora quan arriba a la platja i veu una noia (Sofía de Tomás -a sota-, campiona canària, que surfeja de l'hòstia)".

I la missiva s'acomiada així: "Simplement ens qüestionem quina necessitat hi ha de vendre com a surfer algú que clarament no ho és. Repetim, ¿potser es fa el mateix amb tennistes, futbolistes o pilots?" (...) "No et desitgem cap mal, però t'han fet un flac favor, xaval. Esperem, amic Manel, que estiguis preparat psicològicament per al que et caurà…".