PROPOSTA AMB COSSOS 'PNEUMÀTICS'

Dotze pagesos mig despullats componen una altra versió del calendari Pirelli

Són agricultors i ramaders que habitualment han de treballar amb el tors nu, marcant múscul de taula de rentar roba i amb els pantalons descordats

fcasals36898918 gente calendario pirelli el calendario de agricultores fran170116190446

La secció 'Entremujeres' del diari ‘Clarín’ va llançar aquest cap de setmana les fotografies d'una dotzena d'agricultors francesos amb un titular amb ànim de viralitzar-se, ‘El calendari Pirelli que volem les dones’, i ho va aconseguir.

Com tantes altres ocasions en què la premsa devora premsa, l'aposta argentina va desencadenar el ressò de l'ocurrència a les dues bandes de l'Atlàntic. El calendari Pirelli per a dones (i no només per a dones) ja ho està enredant tot.

Són 12 homes 'pneumàtics' del camp francès que posen per a la càmera de Fred Goudon fins a compaginar un calendari 2017 molt apanyat. Són agricultors i ramaders que habitualment han de treballar amb el tors nu, marcant múscul de taula de rentar roba i amb els pantalons descordats, com caient subtilment. Un estil adequat per dirigir un ramat d'ovelles, munyir vaques lleteres, aparellar porcs, apilar llenya o traslladar bales de palla a un estable.

Segons 'Clarín', el calendari del camp no persegueix fins solidaris ni remoure consciències. Simplement, pretén elevar a categoria la important feina que desenvolupen els pagesos en un món tan industrialitzat. “És un tribut a una professió que no agraïm prou”.

Goudon, que aquest any també ha confeccionat un calendari amb els cossos de bombers de França, ha triat escenaris de Normandia, la Provença i la Xampanya.

Un calendari amb agricultors amb cos de model pot ser una bandera que reconeix la feina d'aquests éssers llegendaris, però probablement contribuirà a la despoblació del camp. Pròximament recorreran les passarel·les de París entre supermodels amb la mateixa gràcia amb què fins ara reunien cavalls a la muntanya.

Precisament aquest any 17 ha sigut el triat per l'empresa de pneumàtics italiana per allunyar els nus del seu calendari. Les fotos van anar a càrrec de Peter Lindbergh i sota el seu equip fotogràfic van posar les actrius Nicole Kidman, Julianne Moore i Penélope Cruz.

 ‘Le calendrier Agriculteurs’ es pot adquirir a través d'Amazon per 30 euros.