UN QUADRO SURREALISTA

La trobada galàctica de la princesa Leia amb Chiquito de la Calzada reviu a les xarxes

Per a plaer de fans de 'Star Wars' el diari 'Sur' desenterra la visita a un 'tablao' flamenc de Carrie Fisher amb el seu exmarit Paul Simon el 1989

  / DIARIO SUR

Els fans de 'Star Wars' afligits per la mort de la princesa Leia fa uns dies han trobat a les xarxes una perla curiosa que potser no gaires devien recordar. Es tracta de la imatge en blanc i negre que uneix al mateix 'tablao' flamenc, a Màlaga el 1989, Carrie Fisher amb el seu llavors exmarit, el cantant Paul Simon, i l'inefable Chiquito de la Calzada. La foto formava part d'una crònica que el diari 'Sur' va publicar al seu dia i que portava per títol 'Simon es va posar flamenc'.

Un quadro flamenc força atípic, però que s'explica així: una setmana després que George Michael -un altre artista que també se n'ha anat aquest fatídic 2016- visités la Costa del Sol, Paul Simon va oferir un "maratonià i emocionant concert, la nit de l'11 de juliol de 1989, en el marc del seu 'Graceland Tour'" a la Rosaleda. La nit era jove i després d'aquella actuació es va animar i va ballar un 'zapateao' en un improvisat 'tablao' darrere de l'estadi de futbol. 

AMB EL GEST DE 'FISTRO'

A la foto, antològica, darrere de Simon i de Fisher (l'última de la dreta), es veu Chiquito de la Calzada en la seva època de cantant i 'palmero' i ja s'intueix en la seva mà dreta aixecada un indici del famós gest 'fistro diodenal' que anys després li descobriríem la majoria de l'audiència televisiva. 

Somrient, al davant, vestida informal i amb els cabells molt curts, la desapareguda Carrie Fisher. En aquella època, ja havia rodat tres episodis de 'Star Wars' i encara que feia cinc anys que s'havia separat de Simon, ho seguien intentant. 

El concert va ser l'excusa perquè la parella passés una setmana de vacances a Màlaga, allotjats al Parador de Golf, i a Còrdova, on, entre altres coses, van visitar la Mesquita (a la foto de dalt) i el restaurant El Caballo Rojo.