Merkel: "La cervesa és la prova que Déu estima l'home"

La cancellera destaca la "fama mundial" de la beguda i defensa el tractat de lliure comerç amb els EUA

DOM04 INGOLSTADT (ALEMANIA), 22/04/2016.- La canciller alemana Angela Merkel (c), junto al ministro de Agricultura y Alimentación alemán, Christian Schmidt (i), brinda con cerveza mientras participa en una ceremonia con motivo del 500 aniversario de la Ley de la pureza de 1516, en Ingolstadt, Alemania, hoy, 22 de abril de 2016. La ley, considerada la primera regulación legal de un alimento, establece que la cerveza sólo debe elaborarse a partir de agua, cebada malteada y lúpulo. EFE/Michaela Rehle / Michaela Rehle (EFE)

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha elogiat la cervesa alemanya en la celebració dels 500 anys del Reinheitsgebot, la norma que fixa els ingredients que pot contenir aquesta beguda, i ha defensat l'acord de lliure comerç amb els EUA (TTIP) per estendre la seva fama internacional.

"La cervesa és la prova més convincent que Déu estima l'home i el vol veure feliç", ha dit Merkel parafrasejant Benjamin Franklin, un dels pares fundadors dels Estats Units, abans de preguntar si aquesta no és "una raó de pes per a un acord transatlàntic".

En un acte festiu a la ciutat bavaresa d'Ingolsadt, on la norma va ser aprovada el 23 d'abril de 1516, la cancellera va subratllar que la cervesa alemanya té "fama mundial", amb el seu principal mercat a la Unió Europea (UE), però també amb una "creixent popularitat" fora de les fronteres europees.

"LES OPORTUNITATS DEL TTIP"

"Per això animo els crítics dels acords de lliure comerç a tornar a reflexionar amb més deteniment sobre les oportunitats que poden representar aquests també en el comerç de la cervesa", va assenyalar dissabte, abans de la visita a Alemanya del president nord-americà, Barack Obama, per defensar l'aliança comercial.