PROGRAMA AL PUNT DE MIRA

Clam a les xarxes contra 'Mujeres y hombes y viceversa'

Els usuaris critiquen els sous estratosfèrics dels 'tronistes' i els continguts masclistes i fins i tot cruels de l'espai 'MYHYV', de Tele 5

33173377 60

No és la primera vegada, i tampoc serà l'última, que les xarxes socials esclaten en contra de l'espai televisiu 'Mujeres y hombres y viceversa, pels sous estratosfèrics dels seus col·laboradors, anomenats 'tronistes', i pels seus continguts "masclistes", "difamatoris" i fins i tot "cruels". Amb aquestes paraules s'ha referit una lectora d'aquest diari al programa de Tele5 'MYHYV', ja que se "centra en la important tasca de trobar nòvio/a si pot ser musculat o siliconada i amb la dosi imprescindible de traïcions, mentides i llàgrimes", sosté. 

"¿Com pot cobrar més un tertulià o un 'tronista' que un metge?", es pregunta Núria Carreras a la seva carta, en què també aprofita per criticar que les persones que surten en aquest espai, "la majoria sense ofici ni benefici, alguns imputats per la justícia o amb causes pendents, poden cobrar més en un mes que alguns metges en un any. ¿No hi ha ningú amb capacitat per canviar les coses que s'adoni de l'enorme incongruència de tot plegat?".

L'escrit d'aquesta lectora ràpidament ha corregut com l'espuma a Facebook, en què més de mig miler d'usuaris han compartit la seva reclamació. "¿Algú pensa que la crisi d'Espanya és econòmica? És cultural i social", afirma un dels lectors que subscriuen les paraules de Carreras. Un altre, Jairo Regader, diu que li "repugna veure que programes d'aquest nivell són dels que tenen més audiència. Repugna i espanta a la vegada".

 

NOVAMENT, AL CENTRE DE LA DIANA

Però 'MYHYV', planter també de models que llueixen a les portades de les revistes, ja sap el que és estar al centre de la diana. Ja ha estat al disparador moltes vegades.

El 24 de març del 2015, molts espectadors de 'Mujeres y hombres y viceversa' es van queixar a Twitter perquè Tele 5 va allargar 'El programa de Ana Rosa' per informar sobre la tragèdia de l'accident aeri de Germanwings, evidenciant així el seu escàs interès per un succés que va commoure tot el món.

A la xarxa social de l'ocellet es va declarar llavors una autèntica batalla entre defensors i detractors d'un xou que fa anys que està en antena. L'enrenou va ser tan gran que 'HYMYV' es va convertir en un altre dels espais de Mediaset a protagonitzar una petició de la plataforma Change.org perquè es cancel·lés el 'dating-show' de Tele 5.

BATALLA CAMPAL A TWITTER

Amb raó. Alguns comentaris dels seguidors del programa eren d'aquesta mena: "A veure, molta pena tot això de l'avió. Pero, ¿què passa que no em posaran 'MYHYV'? Molt malament, Telecinco", o "Trauran 'MYHYV' per això de França, però, ¿a mi què m'importa?".

Per això, fa un any Abel Romeo Cariñena va iniciar aquesta reclamació, i fa un mes ja l'havien firmat 168.253 persones. Aquests eren els seus arguments: "A causa del poc tacte i la poca empatia dels seus seguidors amb l'accident aeri d'aquest matí, perquè no aporta res a la societat i a la cultura espanyola, perquè no crec que un programa d'aquesta índole hagi d'estar en horari infantil i per altres raons, aquest programa s'hauria d'eliminar de la graella televisiva i canviar-lo per un altre amb un contingut millor".

El 10 febrer, no obstant, l'autor d'aquesta campanya va decidir deixar-la, cansat: "Com que no crec que eliminin el programa, vull tancar i eliminar aquesta petició, si algú la vol continuar, li cediré molt gustós totes les firmes perquè continuï".

ESTEREOTIPS HIPERSEXUALIZATS

La seva petició no va caure en sac foradat i molts usuaris se segueixen queixant aquesta mateixa setmana dels continguts "grollers", "sexistes" i "primitius" llançats per participants, que són estereotips hipersexualizats.

Però 'Mujeres y hombres y viceversa' no és l'únic programa qüestionat de la cadena. 'Sálvame' ha estat diverses vegades al punt de mira, i 'Supervivientes', per exemple, també ho torna a estar, pels 'sous' descomunals que s'emportaran alguns dels seus participants VIP, com Mila Ximénez. Segons la informació recollida per ‘Vertele’, la xifra setmanal del seu contracte s'instal·laria al voltant dels 30.000 euros, una quantitat molt semblant a la que va percebre Amador Mohedano en l'edició de l'any passat i fins i tot superior a la que alguns dels seus companys de 'Sálvame', com Belén Esteban o Rosa Benito, van rebre durant el seu pas per la casa de ‘GH Vip’, un altre dels concursos estrella de la cadena de Mediaset.

Temes:

MYHYV Telecinco