mercat 'on line'

Wallapuff, els articles més curiosos de Wallapop

Una web recull les situacions més divertides trobades en l'aplicació de compravenda d'articles de segona mà

walla

Wallapop s'ha convertit en la icona més visible del que és la compravenda d'articles de segona mà a internet, un mercat que ja existia 'on line' però que ha evolucionat de la web a l''app'. El mercat de carrer de tota la vida, ara al mòbil. Amb tots els seus actors: venedors --a Wallapop, ocasionals (o no tant)--, compradors que busquen una ganga i professionals del regateig, en una banda i a l'alta. I al ser una plataforma nascuda, pensada i protagonista a internet, no hi poden faltar els trols, gent que en fa un mal ús a consciència. Cosa que procuren minimitzar des de l'empresa, tot i que és complicat extingir les males pràctiques pel gran nombre d'usuaris de l''app'. 

Des de fa un temps, una pàgina web recull els articles més friquis i curiosos de Wallapop. A més, també hi incorpora algunes de les males pràctiques més habituals entre els usuaris. Des de tripijocs fins a estafes, passant per alguns xats privats entre venedor i comprador. La pàgina en qüestió és Wallapuff i té més de 3.000 seguidors a Twitter, 20.000 menys que el compte en aquesta xarxa social de la font de la qual beu, és a dir, Wallapop.  

La web reparteix els articles seleccionats en 10 categories: Busco/Ofereixo feina, Wallapuffs estrella, Eroticofestiu, Friquis, Puntades a la RAE, Cinquenes rebaixes, Estafes, Tripijocs, Bizarro i Xats privats.

Unes categories que seguiran alimentant-se de Wallapop, que segueix augmentant el nombre de descàrregues de l''app' --acumulava 12 milions a l'octubre--. La compravenda d'articles de segona mà no caduca. "El que funciona és fer-ho aplicant una capa de geolocalització i des d'un telèfon", sentenciava en una entrevista Miguel Vicente, el visionari cofundador de Wallapop.