waterpolo

Espanya torna a inclinar-se davant els implacables EUA

Les jugadores de Miki Oca van cedir per 11-9 en les semifinals del Mundial de Doha. Grècia serà demà el rival en la lluita per la medalla de bronze

begoña gonzález

La selecció espanyola femenina de waterpolo tampoc va poder imposar-se ahir als EUA en les semifinals del Campionat del Món de Doha, en un partit que va acabar sent massa fàcil per a les nord-americanes (11-9). Era la primera vegada que la selecció espanyola i la nord-americana es veien en unes semifinals d’un gran torneig, fins ara s’havien creuat a quarts i en finals, i sempre amb resultat negatiu per a les hispanes. Espanya s’enfrontarà demà en la lluita pel bronze a Grècia, que va caure per penals (13-11) contra Hongria, l’altra finalista.

Després d’un primer quart fluix (3-1) en el qual les nord-americanes van aprofitar els seus contraatacs, les guerreres de l’aigua van començar a espavilar. Pili Peña va inaugurar el segon acostant Espanya i marcant el 3-2 amb una pilota amb bot que va ser impossible de parar per a Ashleigh Johnson. En aquell període va experimentar una millora l’equip de Miki Oca i Nona Pérez va portar el 4-4 al marcador. Però, poc encertades en defensa, les espanyoles van desaprofitar una gran parada de Marina Tarré al tir de Rachel Fattal a pocs segons d’acabar el quart. Va ser la vuitena superioritat dels EUA la que va fer més mal i va permetre marcar el tercer a Jenna Flynn. El ple de la jugadora (3 de 3), elegida la millor del partit, va tornar l’avantatge (6-4) als EUA. En aquesta primera meitat, les nord-americanes van convertir 6 dels 11 intents davant els 4 de 14 del seu rival.

En el tercer quart, malgrat haver dominat l’esprint novament i haver obtingut una superioritat tot just començar, no va canviar la punteria i Johnson, considerada la millor portera del món, no deixava un sol espai. Aquesta efectivitat defensiva va disparar un parcial de 4-0 que va començar a apuntalar la victòria dels EUA.

Poca punteria i mala defensa

Espanya va semblar reaccionar de la mà d’Elena Ruiz, però el seu rival no l’hi va permetre i va arribar al final del tercer quart amb un 10-7 que es revelava definitiu. En l’últim parcial les nord-americanes van controlar les escomeses de les espanyoles. Es van esfumar així les esperances de tornar a estar a la final, com l’any passat a Fukuoka (Japó), en un partit amb poca punteria i defensa fluixa davant una implacable rival. n

EUA: Johnson; Musselman (2) , Prentice (1), Fattal (1), Flynn (3), Steffens, Raney, Neushull (2), Roemer (2), Gilchrist, Sekulic, Mammolito.

Espanya: Terré; Espar, Ortiz, Pérez (1), Crespí (1), Elena Ruiz (3), Peña (1), Forca, Camus, Maica García, Leitón, Piralkova (3).

Parcials: 3-1, 3-3, 4-3, 1-2.