Revelacions

Sergi Albert: "Era una de les cinc persones amb més poder"

JORDI RAMONEDA / CATRADIO

Sergi Albert, l’excol·legiat català que va exercir de comentarista a TV-3, va declarar davant la Unitat de la Policia Judicial que tenia "coneixement" del fet que una de les empreses d’Enríquez Negreira "venia objectes promocionals a la Reial Federació Espanyola, a la Federació Catalana i a la Federació Biscaïna". A més, Albert revelava també que l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) formava part "de les cinc persones que més poder tenien" en l’estament.

En la seva declaració, Sergi Albert va revelar a les altres quatre persones, a més d’Enríquez Negreira, que dominaven l’arbitratge. Eren Vicente Acebedo, Victoriano Sánchez Arminio i els dos restants vicepresidents (Óscar Medín i Ángel Franco). Aquests cinc dirigents "exercien un control total sobre el nomenament d’informadors, puntuacions, ascensos i descensos arbitrals, propostes d’àrbitres internacionals i designacions directes d’esdeveniments organitzats per l’RFEF, tal com la Copa".

En aquest sentit, Eduardo Iturralde González, l’excol·legiat basc i actual comentarista de la cadena SER, va declarar que el CTA "era molt presidencialista perquè el dirigien Sánchez Arminio i el director tècnic Díaz Vega" i que els àrbitres "no tenien constància de la influència de Negreira i aquests informes no tenien valor".