«¿RUBIALES? CONDUCTA TOTALMENT INACCEPTABLE»

Xavi, sobre el petó no consentit de Rubiales a Hermoso: «Suport incondicional a Jenni»

Efe

Va ser la primera i, de moment, única veu del Barça sobre l’escàndol protagonitzat per Luis Rubiales després del seu petó no consentit a Jenni Hermoso a la final del Mundial femení, on el dirigent també va deixar gestos inapropiats posant-se la mà als genitals. Va ser Xavi la primera i, de moment, única veu després del tebi comunicat emès pel club en què no demanava la dimissió del president de la Federació, a diferència de la majoria d’equips de Primera, que sí que es van mostrar més contundents.

I abans que se li fes qualsevol pregunta, el tècnic del Barça va voler deixar clar el seu missatge. Un missatge potent, poderós i sense fissures. «Si em permeteu, vull mostrar el meu suport incondicional a Jenni i a les jugadores del futbol femení. És un suport incondicional», va proclamar amb energia Xavi en un discurs que ja portava interioritzat, abans fins i tot de posar-se a disposició dels periodistes.

«Tristesa i pena»

«En segon lloc, vull condemnar la conducta del president de la federació, em sembla totalment inacceptable. ¿Dimitir el president? No ho sé, només sé que és el moment de recolzar Jenni i les jugadores», ha precisat l’entrenador blaugrana, expressant, alhora, la seva sensació de «tristesa i pena» perquè s’hagi entelat el títol mundial.

«Ens hem de posicionar per elles. Fa pena que no es parli del Mundial femení i que es parli d’aquesta conducta, és intolerable», ha pregonat Xavi. «La pena és no parlar de Cata Coll, d’Alexia, d’Aitana, de com de bé juguen a futbol i de les barreres que han hagut de superar... Mirarem d’unir, soc una persona de consens, m’agrada parlar de com de bé ho han fet i el que han hagut de superar després de les crítiques de la derrota del 4-0 del Japó. Que se solucioni al més aviat possible, però valorarem les futbolistes, les jugadores».