Acció judicial

Bartomeu reclama que s’exclogui del ‘Barçagate’ l’informe sobre la filtració del contracte de Messi

  • L’expresident del Barça nega la seva participació en l’entrega del document sobre el jugador argentí i un altre sobre Piqué a un mitjà de comunicació

L’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu ha reclamat a la jutge que investiga el ‘Barçagate’ que exclogui del procés judicial l’informe dels Mossos d’Esquadra que l’implica, juntament amb l’exassessor jurídic del club, Román Gómez Ponti, i l’exdirectiu Òscar Grau, en la filtració a un mitjà de comunicació dels contractes de Messi i Piqué. L’escrit, firmat pel seu advocat José María Fuster Fabra, remarca que aquest atestat de la policia «no té absolutament res a veure» amb els fets que s’investiguen en aquesta causa sobre presumpta administració deslleial per la motorització de les notícies sobre el club a les xarxes socials. L’expresident del Barça afirma que no va participar en la filtració dels esmentats contractes. L’advocat de Gómez Ponti, Jorge Navarro, ha anunciat que també demanarà aquesta mesura,

A l’informe dels Mossos, publicat per EL PERIÓDICO, afirma que la filtració a ‘El Mundo’ dels contractes de Messi i Piqué podria constituir un delicte de revelació de secrets, ja que es van difondre dades personals sobre els dos futbolistes i que s’emmarquen dins de la seva intimitat. En aquest sentit, el recurs presentat per Bartomeu sosté que la policia «s’atreveix» amb «gran lleugeresa» qualificar l’existència d’un delicte de revelació de secrets, «suposem que amb la mateixa lleugeresa ho hauria pogut qualificar com un delicte contra la intimitat personal» extrem que tampoc tenia, al seu entendre, «encaix jurídic», a més de ser «falsari».

«Surrealista conclusió»

Bartomeu precisa en el seu recurs que els Mossos extreuen d’una manera «esbiaixada i parcial» uns suposats determinats indicis, «extrets per complet de context». Al seu parer, «la manipulació és tan basta» que fa referència a la filtració del contracte de Messi i una suposada campanya de desprestigi contra Piqué i Víctor Font, llavors candidat a la presidència del Barça. Incideix que en el mateix informe es pot observar com ell, «lluny de participar en la filtració», considera que «és negativa», mentre que els Mossos arriben a la «surrealista i kafkiana conclusió» que ell hauria pogut participar en aquesta maniobra. «No existeix el més mínim indici racional que Bartomeu filtrés, ordenés filtrar o tingués coneixement previ» que es filtraria el contracte de Messi, que va ser publicat pel diari ‘El Mundo’.

El recurs afegeix que en aquest punt de la instrucció del ‘Barçagate’, després d’haver-se practicat «exhaustives» proves i haver pres declaració a diverses persones, «no és raonable afirmar que es mantenen en la foscor dades rellevants per a la causa», tesi que «només pot ser mantinguda pels que desitgin prolongar indefinidament» la investigació «empesos per la frustració» de no haver aconseguit cap prova en què basar les seves actuacions. Per això Bartomeu no només demana a la jutge que exclogui l’informe de la causa del ‘Barçagate’, sinó també que adverteixi als Mossos l’«obligació» de «cenyir-se a la finalitat d’aquesta investigació».