Ciclisme

Zubeldia s’emporta l’etapa reina de la Titan Desert de l’Aràbia Saudita

  • El biscaí ha arribat a la meta amb el millor de la prova, David Valero, que no ha disputat el triomf

NEOM Titan Desert

El veterà Haimar Zubeldia arribava, un dia més, tres de tres etapes, a la meta de la Titan Desert de l’Aràbia Saudita acompanyat de David Valero, el número u del món de MTB. En la tercera, la victòria la va guanyar el biscaí en el que ja és un joc en què es reparteixen les cartes marcades, ja que la superioritat de tots dos és evident. Primer va guanyar Valero, després Zubero –l’únic que els ha pogut aguantar el ritme va rebre el vistiplau de Zubeldia i del ciclista granadí– i avui ha guanyat qui fa tants anys que està en primer nivell del ciclisme mundial.

Zubeldia, el corredor espanyol amb més participacions en el Tour de França, ha guanyat l’etapa reina de la Titan Desert de l’Aràbia Saudita, que es disputa en la per ara inerta regió de Neom. Una jornada llarguíssima, de 139 quilòmetres, amb un vent que desgastava els corredors en la primera part i amb una decisiva segona part amb un bonic ascens entre canons que els dos millors han aprofitat per dinamitar el grup de cap.

Valero i Zubeldia, guanyador avui per primera vegada d’una etapa en una Tita Desert després de tenir-la a prop en anteriors ocasions, han acabat l’etapa en 5 hores i 55 minuts, un temps molt inferior al que farà la immensa majoria d’un pilot fatigat. Aquest divendres, en la quarta i última etapa, els dos millors de la carrera es jugaran aquesta segona Titan Desert de l’Aràbia Saudita. Tot i que es pressuposa que la victòria serà per a David Valero, ja que, com ha reconegut Zubeldia en línia de meta, «no hi ha cap dubte de qui és el més fort».