FUTBOL

Sorteig de la Champions i l’Europa League

El PSG i el Liverpool són els rivals més durs possibles per al Madrid mentre que el Barça es pot trobar amb la Roma o el Manchester United a l’Europa League

Jordi Cotrina

La classificació del París Saint Germain i el Liverpool com a segons de grup encareix el sorteig dels vuitens de final de la Lliga de Campions, que tindrà lloc aquest dilluns al migdia a la seu de la UEFA a Nyon (Suïssa).

La meitat dels supervivents es reuneixen en la Lliga anglesa (Manchester City, Tottenham, Chelsea i Liverpool) i l’alemanya (Bayern Munic, Borussia Dortmund, Leipzig i Eintracht Frankfurt). Itàlia aporta tres equips (Nàpols, Inter i Milan), Portugal dos (Benfica i Porto) i un Espanya (Reial Madrid), França (París Saint Germain) i Bèlgica (Bruges).

Els primers de grup (Bayern, Benfica, Chelsea, City, Nàpols, Porto, Reial Madrid i Tottenham) quedaran aparellats amb un segon (Bruges, Dortmund, Eintracht Frankfurt, Inter, Leipzig, Liverpool, Milan i PSG) amb dos condicionants: no es podran enfrontar equips d’una mateixa associació nacional i tampoc podran coincidir rivals que ja s’hagin enfrontat en la fase de grups.

Així les coses, la presència del PSG i el Liverpool, actual subcampió, a la copa dels segons pot oferir enfrontaments més que interessants i fins i tot es podria repetir el duel de la temporada passada entre l’equip francès i el Reial Madrid, vigent campió.

Les eliminatòries es disputaran amb anada i tornada, però ja no existeix el valor doble dels gols a domicili, com ja va passar la temporada passada. Els que han sigut primers de grup jugaran la tornada com a locals.

Els partits d’anada es disputaran el 14/15 i 21/22 de febrer i els de tornada el 7/8 i 14/15 de març. Tots els partits tindran lloc a les 21.00 CET.

Setzens de l’Europa League

L’Europa League coneixerà els aparellaments del ‘play-off’ de setzens a continuació, a partir de les 13.00 hores, en què s’enfrontaran els equips que es van classificar com a segons dels seus grups amb els tercers de la Lliga de Campions.

Els segons de la Lliga Europa són el Manchester United anglès, el Midtjylland danès, el Mònaco, el Nantes i el Rennes francesos, el PSV Eindhoven neerlandès, la Roma italiana i l’Union Berlín alemany. Jugaran la tornada a casa.

De la Champions arriben l’Ajax (Països Baixos), el Barcelona i el Sevilla (Espanya), la Juventus (Itàlia), el Bayer Leverkusen (Alemanya), el Salzburg (Àustria), el Xakhtar Donetsk (Ucraïna) i l’Sporting de Lisboa (Portugal), alguns dels quals arriben de manera ineludible amb el cartell de favorits.

Els primers dels grups de la Lliga Europa (entre els quals el Betis i la Reial Societat) esperaran a la resolució d’aquesta eliminatòria, en què hi torna a haver el Sevilla, el rei del torneig, el Barcelona, víctima de l’Eintracht Frankfurt el curs passat, el Juventus i l’Ajax.

Els condicionants són els mateixos que en la Lliga de Campions, al no poder enfrontar-se equips de la mateixa associació. Els partits es jugaran el 16 i el 23 de febrer i el sorteig de vuitens tindrà lloc el dia 24.