Premier League

Cristiano Ronaldo: ‘hat-trick’ i màxim golejador de la història

  • L’astre portuguès ha liderat el triomf del United contra el Tottenham (3-2) i ha superat Josef Bican com a millor artiller de tots els temps, amb 807 gols

Martin Rickett/Europa Press

Cristiano Ronaldo, amb els tres gols contra el Tottenham Hotspur, s’ha convertit aquest dissabte en el màxim golejador de tota la història, amb 807 gols, superant els 805 que va marcar Josef Bican. El portuguès ha obert el seu compte golejador amb un golàs des de 30 metres directe a l’escaire d’Hugo Lloris i després ha aprofitat un gran passi de Jadon Sancho per col·locar-ne 2-1 per davant del United. De cap, ha fet el tercer en la recta final.

Amb el primer gol, Cristiano ha igualat Bican i amb el segon l’ha superat, segons les xifres de la FIFA. Cristiano ha marcat al llarg de la seva carrera 5 gols amb l’Sporting de Portugal, 135 amb el Manchester United, 450 amb el Reial Madrid, 101 amb la Juventus de Torí i 115 amb la selecció portuguesa. Bican, nascut a Àustria, va jugar entre 1931 i 1955, i va marcar la majoria dels seus gols a l’Slavia de Praga, equip amb el qual va fer 427 gols en 221 partits.

Amb els gols contra el Tottenham, Cristiano també es col·loca com el quart màxim golejador a la Premier del United, amb 96 gols, només per darrere de Paul Scholes (107), Ryan Giggs (109) i Wayne Rooney (183).