OLIMPISME

Lambán adverteix que o Catalunya i l’Aragó van de la mà o els Jocs Olímpics d’Hivern no es faran

EPA

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha advertit aquest dilluns que en l’organització de la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern Catalunya i la comunitat aragonesa «van de la mà o no hi haurà jocs», ja que assegura que aquest és el criteri del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

A primera hora d’aquest dimarts Lambán es reunirà a l’edifici Pignatelli de Saragossa, seu del Govern d’Aragó, amb el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, per mirar d’analitzar aquesta futura candidatura.

«Per prudència i perquè vull que els jocs tirin endavant, confio que les pròximes setmanes reconduïm la situació», ha assegurat amb referència a la postura de la Generalitat que l’organització dels esmentats jocs portin exclusivament la marca catalana i limitar la resta de recolzaments a una col·laboració.

Reunió amb Aragonès

Segons ha declarat als mitjans abans de participar en una reunió de treball de la iniciativa per al Pacte per l’Energia a l’Aragó, Lambán ha remarcat que «no es tracta que les coses es facin com vol Catalunya o Aragó sinó com vol el COE. I o Aragó i Catalunya van de la mà i al mateix nivell pel que fa a la configuració de la candidatura o no hi haurà jocs perquè és aquest el criteri del COE», ha insistit.

Un assumpte que també té previst debatre amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una reunió per a la qual encara, ha reconegut, no hi ha data, i en què té previst abordar altres qüestions de «veïnat» relacionades amb els serveis i l’economia, tot i que ha reconegut que el tema de la candidatura «serà el més important».