Reial Societat-Reial Madrid (0-2)

Vinícius enlluerna, Jovic ressuscita i Benzema es lesiona a Anoeta

  • Els gols de Vinícius i Jovic donen un triomf solvent als d’Ancelotti

  • El Reial Madrid es col·loca a 10 punts de l’Atlètic i 16 del Barcelona, amb un partit més, i suma deu victòries en els últims onze partits

  • Benzema va marxar lesionat en el minut 9 amb molèsties als isquios i es pot quedar fora del partit contra l’Inter i el derbi

@LaLiga

El dia que el Barcelona i l’Atlèticvan perdre a casa, el Reial Madrid va enlluernar a Anoeta, contra un bon equip com la Reial Societat, impulsat per un jugador exuberant que protagonitzarà el futbol de la pròxima dècada: Vinícius Júnior. El brasiler es va carregar l’equip a sobre després de la lesió de Benzema i va comptar amb la complicitat inesperada d’un Jovic que es va apuntar a la festa del carioca. El Reial Madrid surt d’Anoeta amb 10 punts d’avantatge sobre l’Atlètic i 16 sobre el Barcelona, tots dos amb un partit menys. La mà tova d’Ancelotti s’imposa a l’esperit de Simeone i la flor de Xavi.

Benzema, víctima de Carletto

Insisteix Ancelotti a no tocar el que funciona i no tocar la columna vertebral de l’equip en les seves rotacions. Set triomfs seguits semblaven raó de pes per mantenir-ho, però quatre partits en nou dies pesen a les cames de qualsevol i les de Benzema van dir prou. Al quart d’hora Karim Benzema es va agenollar i va demanar el canvi per unes molèsties als isquios. Es van disparar les alarmes perquè el francès és el mascaró de proa ofensiu del Reial Madrid i es podria perdre el partit contra l’Inter, amb el liderat del grup en joc, i el derbi contra l’Atlètic. Carletto va haver de recórrer a Jovic, que el va treure de polleguera diverses vegades durant la primera meitat per la seva trasbalsadora indolència.

Més enllà del detall no menor de la pèrdua de Benzema, el Reial Madrid va saltar a Anoeta amb l’actitud dels partits grans. Un duel de ritme alt contra un equip audaç, que els esnobs futbolístics afirmen que utilitza la «pressió en bloc alt». Com dirien els clàssics, mosseguen a dalt. En aquest escenari Vinícius tornava a mostrar el seu creixement amb una altra exhibició de personalitat i Rodrygo, molt més implicat i agressiu que Asensio, creava problemes a Rico des del principi. A la mitja hora els visitants portaven quatre xuts a porta, per cap de local. 

Però en l’últim quart d’hora Guevara i Zubimendi van apujar la intensitat i la Reial va començar a governar el partit. Militão vigilava estretament Isak, però Oyarzabal i Januzaj es movien a l’esquena de Sorloth lluny del radar de Casemiro, que va coquetejar amb la groga, que seria la cinquena i el deixaria sense derbi, després d’un parell de segades i diverses protestes a Gil Manzano. Al descans s’arribava amb un entretingut empat amb la Reial tenint més possessió i el Reial més ocasions. 

La represa va començar com la primera meitat, amb Vinícius liderant el partit al seu aire. Al minut de joc, el brasiler va iniciar l’enèsima diagonal, va enllaçar una paret amb Jovic, que va descarregar bé, i Vini va clavar el xut al fons de la xarxa per avançar els blancs. El Reial Madrid s’entregava a l’exhibició del jove crac, que sumava el desè gol aquesta temporada.

Jovic ressuscita

I llavors va passar una cosa sorprenent. La flor d’Ancelotti, aquesta capacitat de l’italià per reactivar jugadors perduts, va obrar un miracle per al madridisme. En un córner Casemiro va tocar una pilota al primer pal i Jovic va perseguir la pilota fins a rematar de cap a la xarxa el segon gol visitant. El serbi sumava una assistència i un gol en un partit gran. Un futbolista que es donava per perdut i que Carletto ha recuperat just el dia de la lesió de Benzema.

L’italià salvava la presència de Casemiro en el derbi contra l’Atlètic substituint-lo per Camavinga i els blancs refredaven el partit per desactivar una Reial que no va fer ni un xut entre els tres pals. Els d’Ancelotti enllacen 8 victòries consecutives i 10 en els últims 11 partits. S’acosta el Nadal més blanc en molt temps.

FITXA: REIAL SOCIETAT 0 - REIAL MADRID 1