Handbol

Aleix Gómez reanima el Barça davant el Porto en la Champions

L’extrem blaugrana brilla amb 12 gols en la victòria de l’equip d’Ortega, que es reforça anímicament (38-31)

FCB

El Barça va recuperar sensacions i va oferir excel·lents minuts de joc en la victòria davant el Porto al Palau Blaugrana (38-31) amb una esplèndida actuació ofensiva d’Aleix Gómez, autor de 12 gols, també de Luka Cindric, que va sumar 8 gols, visiblement recuperat ja de la seva operació a l’espatlla, i amb un protagonisme inesperat del porter argentí Leo Maciel, que va suplir a la perfecció Gonzalo Pérez de Vargas, expulsat als 20 minuts de partit per sortir de l’àrea a interceptar una pilota i colpejar un contrari, una decisió arbitral més que rigorosa.

No va fallar l’equip de Carlos Ortega, necessitat com estava d’una victòria per l’exigent situació en la qual es troba el Grup B de la Champions, en la qual acumula tres derrotes i un empat en nou jornades. Sense marge per a l’error, l’equip blaugrana va actuar amb màxima concentració i va dominar el partit de principi a final, per tallar la seva ratxa negativa al torneig: l’empat a Porto en el partit d’anada, llastat com estava per les lesions, i les dues derrotes davant el Kielce. En la pròxima jornada viurà una cita clau en la visita al camp del PSG.

L’equip blaugrana va aprofitar els errors del Porto, que sol atacar amb set jugadors, i va castigar les seves pèrdues de pilota amb tres gols a porta buida, que van obligar els jugadors de Magnus Andersson a renunciar a aquesta tàctica.

La velocitat en l’extrem d’Aleix Gómez, la capacitat de Cindric per generar espais i la contundència de N’Guessan, Fabregas i Mem van fonamentar la imatge convincent dels barcelonistes, que ja havia obert una bretxa enorme en el descans (20-13) i van aconseguir portar els seus avantatges fins als 10 gols en alguns moments, abans d’aixecar el peu en el tram final.

FC Barcelona: Pérez de Cargas (Maciel) Mek (3), Ariños (2), Janc (1) N’Guessan (4), Aleix Gómez (12), Gonçalces (1), Cindric (8), Makuc (1), Langaro (1), Manicel, Ben Ali (2), Fabregas (3), Zein.