Macedònia - Espanya (65-94)

Yankuba Sima lidera el triomf d’Espanya en el camí cap al Mundial 2023

Feb

La selecció espanyola va iniciar la fase de classificació per al Mundial 2023 amb una còmoda victòria contra Macedònia del Nord (65-94), en què va destacar l’actuació del debutant Yankuba Sima, que va fer 17 punts i va capturar 4 rebots (24 de valoració).

Macedònia del Nord, que va arribar a la fase de classificació després de superar la fase prèvia amb dues victòries en quatre partits, una contra Suïssa i l’altra contra Eslovàquia, no va poder amb Espanya, que va fer un partit molt solvent per guanyar un duel que va dominar des del principi.

Tres debutants

Sergio Scariolo es va encomanar en els primers minuts de nervis a l’experiència de Quino Colom, que està rendint a un bon nivell a l’AEK Atenes, perquè guiés l’equip nacional en aquesta primera ‘finestra’ i el base va respondre amb ofici sobre una pista on van tenir minuts els tres debutants, Dani Pérez, Yankuba Sima i Jaime Pradilla.

Dels tres, el més encertat va ser Sima, que en el descans ja havia fet 9 punts i capturat 1 rebot, 3 menys que Dani Díez i Fran Guerra, que en els dos primers quarts van ser el baluard defensiu del combinat nacional.

Arostegui, entonat

Després del descans, Espanya va encarrilar definitivament la victòria apostant pel joc exterior i així van anar enllaçant triples Xabier López-Arostegui (15 punts) i Darío Brizuela (10), que van animar el marcador fins als 23 punts de diferència en el tercer quart.

Amb aquest avantatge els últims deu minuts van ser de pur tràmit. Espanya va seguir amb l’accelerador posat sense trobar massa oposició en la defensa macedònia, que no va estar al nivell d’encert de Teodor Simic, que va fer 18 punts.