Champions League

El Reial Madrid, a venjar-se del Sheriff i segellar el seu pas

Els blancs, que van ser sorpresos pels de Tiraspol al Bernabéu (1-2), estaran classificats directament si guanyen, tot i que no s’assegurarien el liderat. El Sheriff, amb tres punts menys que els blancs i a dos de l’Inter, necessiten guanyar per continuar amb opcions de posar-se en els encreuaments.

@realmadrid

La República de Transnístria, situada al marge esquerre del riu Dniester, no està reconeguda per l’ONU. Fins allà ha viatjat el Reial Madrid, que després d’aterrar a Chisinau, capital de l’antiga república soviètica de Moldàvia, va pujar a l’autobús i va fer parada a la militaritzada frontera entre Moldàvia i Transnístria, per arribar a Tiraspol i allotjar-se a l’imperial Hotel Rusia. 

Per a aquest partit Carlo Ancelotti comptarà amb el seu onze de gala, amb la tornada de Militão al darrere, la participació dels tres tenors en el migcamp (Modric, Casemiro i Kroos), i formant a dalt amb un Vinicius en estat de gràcia al costat de Benzema, que ha abaixat el ritme l’últim mes. Per acompanyar-los pot triar entre Asensio, que va marcar a Granada diumenge, o un Rodrygo que sempre compleix a la Champions.

 Comptes enganyosos

Els blancs volen segellar el seu pas a vuitens de Champions venjant-se del Sheriff, que es va emportar els tres punts del Bernabéu(1-2). Si el Reial Madrid guanya, estarà automàticament classificat. Però si l’Inter guanya el Shakthar, es jugaran els dos el liderat en l’últim partit a Madrid. Si el Reial Madrid empata a Tiraspol i fa el mateix a Madrid amb l’Inter, sumarà 11 punts i permetria a l’Inter sumar-ne també 11. En igualtat de punts es decideix per enfrontaments directes i el Madrid va guanyar a San Siro (0-1), així que els blancs serien líders. El Sheriff, amb un punt menys que l’Inter i a tres del Madrid, necessita guanyar.

En el Sheriff, el seu entrenador, l’ucraïnès Yuri Vernidub, ha reclòs els seus jugadors allunyats de la premsa i el públic. Arriben crescuts a la seva lliga i confien «aconseguir la gesta de tornar a guanyar el Reial Madrid», com al Bernabéu. Més categòric ha sigut Vitali Ignatiev, el ministre d’Exteriors de Transnístria: «Vam defensar en el seu moment el país amb una arma a les mans i ara defensem l’honor de Transnístria en el camp de futbol». Avisat queda el Reial Madrid.