Homenatge pòstum

Jordi Llopart i els seus apòstols

  • Diumenge els grans marxadors de la història se citen al Prat de Llobregat per retre homenatge a la primera gran estrella d’aquesta especialitat atlètica.

  • No fallaran Dani Plaza, Josep Marín, Chuso García Bragado, Mari Cruz Díaz, Reyes Sobrino i Valentí Massana, entre altres figures.

JORDI COTRINA

Jordi Llopart tenia deixebles, apòstols que van conèixer la religió de la marxa gràcies als seus ensenyaments. Fa un any se’n va anar, però el seu evangeli esportiu va quedar com una escriptura caminant sobre l’asfalt des que el 1978 es va convertir en el primer atleta a guanyar una medalla d’or en un campionat d’Europa; molta més fama va adquirir quan dos anys després va arribar a la plata als Jocs de Moscou. Va passar abans de començar a implantar la seva doctrina; en convertir, per exemple, Dani Plaza en campió olímpic de Barcelona 92, fins que es va retirar a Canet. Fa un any va morir després d’una ennuegada. Però no se l’oblida. Aquest diumenge li tributen un homenatge al Prat, en record també del seu pare Moisès. No faltarà gairebé ningú entre els grans astres de la marxa espanyola.