El Clàssic

Horari i on veure el Barça-Madrid de Lliga

  • Barça i Madrid disputen el primer clàssic de la temporada, el primer sense la presència de Leo Messi.

  • Jordi Alba serà dubtós fins a última hora després de la seva lesió davant del Dinamo de Kíev, i el Madrid recupera tots els seus efectius

Jordi Cotrina

El partit més esperat del futbol mundial ja és a punt d’arribar. Barça i Madrid es veuran les cares diumenge vinent, 24 d’octubre, al Camp Nou (16.15 hores), i malgrat que els dos conjunts no arriben en el seu millor moment de forma, lluitaran per aconseguir tres punts transcendentals que serviran al guanyador per distanciar-se de l’etern rival.

El més necessitat és el Futbol Club Barcelona, que ocupa la setena posició amb 15 punts de 24 de possibles (quatre victòries, tres empats i una derrota) i no acaba de convèncer dins del camp. La pèssima situació econòmica sumada a la imatge donada dins del terreny de joc exigeix una immediata reacció que podria començar aquest diumenge amb una victòria.

El Reial Madrid, per la seva banda, és segon a la taula amb dos punts més que els culers, i tot i que no ha desplegat el seu millor futbol aquesta temporada, sí que ha aconseguit imposar-se a la gran majoria d’equips que se li han posat per davant a la Lliga i ha sigut més efectiu (cinc victòries, dos empats i una derrota).

Tocats però no enfonsats (encara)

Tocats però no enfonsats (encara)Els homes de Koeman arriben al clàssic després d’imposar-se per la mínima al Dinamo de Kíev amb sang, suor i llàgrimes. Un solitari gol de Piqué va donar aire al Barça, que malgrat a firmar un partit molt pobre va segellar tres punts transcendentals que li van permetre continuar viu en la màxima competició europea. La parròquia culer, no obstant, va celebrar més la renovació d’Ansu Fati que la mateixa victòria. El del planter es va reunir amb la junta directiva després del partit i va firmar fins al 2027, amb la qual cosa augmenta la seva clàusula de rescissió als 1.000 milions d’euros.

Ningú dubta que el Barça pugui vèncer el Madrid davant de la seva afició, però els blaugranes hauran de suar de valent si volen posar en un compromís un Reial Madrid que viatja a la capital catalana amb un Benzema pletòric.

La gran sorpresa d’aquesta temporada per a tot aficionat culer és l’aparició dels del planter com Gavi o Nico, especialment per a aquells que feia temps que exigien a la directiva que apostés per jugadors de la casa. A més del primer, també podrien estrenar-se Memphis Depay i el Kun Agüero, els dos reforços del Barça per reforçar la parcel·la ofensiva. Eric Garcia també podria debutar en un clàssic si Koeman ho considera oportú.

Al Madrid s’estrenarà en aquests duels el central alemany, David Alaba, i l’ex de l’Stade Rennais, Eduardo Camavinga, podria fer-ho com a revulsiu.

Un Reial Madrid irregular

Un Reial Madrid irregularMalgrat ocupar la segona plaça a la Lliga, els blancs estan patint una campanya amb molts alts i baixos. L’última victòria per cinc gols a zero davant el Xakhtar només va servir per maquillar les derrotes davant el Sheriff i l’Espanyol. El tècnic madridista, Carlo Ancelotti, va fer una crida a la tranquil·litat i va assegurar que «aquest tipus de partits el preparem com qualsevol altre. Ho fem amb la màxima confiança. Ens enfrontem a un equip que té molta qualitat i molt compromís. Serà un partit difícil, com tots els clàssics, i crec que també serà difícil per al Barcelona».

A omplir les grades de nou

A omplir les grades de nouEl Barça ha revelat el ‘tifo’ que mostrarà per rebre el Reial Madrid al seu estadi, amb el lema ‘Barça, ara i sempre’, en el qual apareix una pinya de jugadors del Barça abraçant-se després d’un gol. La resta del camp estarà cobert per milers de cartolines blaugrana que formaran un segon missatge situat després de cada un dels dos gols amb el lema ‘som-hi culers’ .

Altes, baixes i sancions

Altes, baixes i sancionsEl Reial Madrid arriba al clàssic amb les altes de Hazard i Carvajal, que podran tornar a l’onze després de recuperar-se de les seves lesions. A l’equip culer, Jordi Alba pateix un esquinç al turmell dret i serà dubte fins a última hora. Koeman no comptarà amb Pedri i Araujo, que malgrat treballar a contrarellotge no arribaran al partit. Braithwaite i Dembélé segueixen en procés de recuperació de les seves lesions.

L’àrbitre designat per al partit és José María Sánchez Martínez, del comitè murcià, que estarà auxiliat a les bandes per Raúl Cabañero Martínez i José Gallego García. A la Sala Var hi haurà el gallec Ignacio Iglesias Villanueva i el castellanolleonès José Luis González González.

Quan es juga el FC Barcelona - Reial Madrid

El partit corresponent a la desena jornada del Campionat de Lliga es disputarà aquest diumenge, 24 d’octubre, a les 16.15 hora peninsular espanyola.

On veure el partit a la TV

El partit es jugarà al Camp Nou i el retransmetrà Movistar+. La web d’EL PERIÓDICO farà un seguiment al minut des d’una hora abans del xiulet inicial.