Selecció francesa de futbol

França recorda els 20 anys del partit maleït dels ‘bleus’ contra Algèria

  • Es compleixen 20 anys de l’accidentat França-Algèria del 6 d’octubre del 2001. Els xiulets a la Marsellesa i una invasió de camp van llastar un partit organitzat com a símbol de la «reconciliació» entre els dos països i que va acabar per mostrar que les tensions bilaterals no havien cicatritzat i va evidenciar les fractures identitàries franceses

FRENCH RIOT POLICEMEN SURROUND ALGERIAN SUPPORTERS DURING THE SOCCER MATCH BETWEEN FRANCE AND ALGERIA / XAVIER LHOSPICE (Reuters)

Va ser organitzat com el partit de la «reconciliació», però va acabar com un dels partits més decebedors dels bleus. Aquest dimecres es compleixen 20 anys del França-Algèria del 6 d’octubre del 2001. Aquell dia van marcar Candela, Petit, Henry i Pirès (Almadi per al combinat algerià) i els francesos es van imposar per 4-1. A primera vista, va ser un partit plàcid per a la llavors selecció campiona del món. Però va quedar petrificat en la memòria com un dels més amargs per a la societat gal·la, que segueix amb molta més passió la seva selecció absoluta que qualsevol dels seus clubs.