«DIRECTIUS INCOMPETENTS»

Ceferin convida el Barça, el Madrid i la Juventus a anar-se’n de la Champions

  • El president de la UEFA manté la seva ofensiva i insisteix en la incongruència de voler muntar la Superlliga i disputar la Lliga de Campions

  • «Aquests individus han intentat matar el futbol», diu sobre els dirigents dels tres clubs impulsors

Reuters

El president de la UEFA no dona treva en la seva lluita contra els clubs impulsors de la Superlliga. Aleksander Ceferin ha tornat a carregar contra el Barça, el Reial Madrid i la Juventus, les tres entitats que encara es mantenen en el projecte, titllant els seus dirigents d’«incompetents» i convidant-los a no participar en la Champions.

«No m’importaria que se n’anessin, és molt divertit que vulguin crear una nova competició i alhora vulguin jugar aquesta temporada la Lliga de Campions», assegura Ceferin en una entrevista que publica aquest cap de setmana la revista alemanya ‘Der Spiegel’. «Aquests individus han intentat matar el futbol», proclama fent referència a Joan Laporta, Florentino Pérez i Andrea Agnelli, als quals considera «senzillament incompetents».

Pulla per Mbappé

El president de la UEFA critica els clubs rebels per queixar-se dels elevats salaris dels jugadors quan els han negociat ells mateixos, però és especialment incisiu amb Florentino, a qui llança una pulla aprofitant el seu intent de fitxar Kylian Mbappé. No té sentit, diu Ceferin sobre el president del Madrid, que «es lamenti i digui que el club només pot sobreviure amb una Superlliga i després intenti fitxar Kylian Mbappé per 180 milions d’euros».

En l’entrevista Ceferin també assegura haver rebut pressions telefòniques per part d’un assessor de la Superlliga que li va suggerir que la competició fos organitzada per la UEFA. Quan el dirigent va rebutjar la idea, aquest assessor li hauria dit que els clubs interessats tenien molts diners i influència, i que el demandarien si no cedia.

Reformular el ‘fair-play’ financer

També insisteix en la seva idea de reformular el sistema del ‘fair-play’ financer, tan defensat per la UEFA fins fa poc, i imposar una espècie d’impost als clubs que depassin el límit de despesa, un ingrés que es repartiria entre la resta de clubs. «En el futur volem parlar d’un balanç competitiu més que de ‘fair-play’», assenyala. Una mesura que sona feta a la mesura del PSG de Nasser al-Khelaïfi, nou gran aliat de la UEFA després d’abandonar la Superlliga.