Jocs Olímpics

Laia Palau: «Ha sigut un estiu cruel»

  • La selecció femenina de bàsquet, eliminada a quarts de final per França

Laia Palau / WU HONG (EFE)

La jugadora de la selecció espanyola de bàsquet Laia Palau va dir, després de la seva eliminació a quarts de final dels Jocs Olímpics de Tòquio contra França (64-67), que ha sigut «un estiu cruel» amb aquesta derrota i la que van patir a quarts de l’Eurobàsquet contra Sèrbia.

«És un dia trist per a nosaltres perquè ha sigut un estiu cruel, hem perdut en els quarts de final en un partit contra un equip que sabem que ens ha guanyat moltes vegades però al qual hem guanyat poques però importants, i no ha sigut aquest dia», va afirmar Palau després del partit al Saitama Super Arena.

La capitana de la selecció va reconèixer que no van tenir «el dia més meravellós» quant al seu joc però que l’equip va demostrar que sap «fer coses molt bé» i que pot «competir contra tot el món». «Potser no ha sigut l’estiu meravellós que esperàvem però auguro un bon futur per al bàsquet espanyol», va dir.

La jugadora de 41 anys havia donat a entendre que aquest seria el seu últim estiu amb la selecció, però va demanar deixar el seu futur en el conjunt nacional per a més endavant.

«Avui és un dia que sé què passarà i ho sabem tots, però no vull que es parli d’això avui, anunciaré el que he d’anunciar en un altre moment perquè avui m’explotarà el cap de les emocions, avui és un dia per estar amb la meva gent, amb l’equip, les meves companyes, ho passarem més enllà de si continuo jugant o no continuo jugant, i ho hem de passar juntes», va afirmar.

Quant al plantejament del partit, Palau va dir que va estar «bé» i que van saber deixar França en 67 punts, però va considerar que quan van igualar el partit a falta de quatre minuts del final, els va faltar més solidesa.

«Quan t’acostes i les tens en partit i és França, i saps que ens té una por particular perquè les hem guanyat moltes vegades, ho hauríem d’haver viscut com una victòria, estar a 3 punts de França a 3 minuts. Allà potser tenir aquesta solidesa de dir, us ho tornarem fer, però hem anat molt a remolc, amb opcions poc clares, a batzegades, i no hem tingut frescor ni claredat en els moments finals», va dir.

Malgrat tot, Palau va recordar que Espanya va caure sola per tres punts i contra la vigent subcampiona d’Europa, igual que a l’Eurobàsquet van caure amb Sèrbia, que va acabar sent la campiona. «Som entre els grans i tornarem a ser entre els grans», va afirmar.