Els Jocs de Tòquio 2021

Una gimnasta de l’equip olímpic dels EUA, positiva per Covid-19

  • Per ara no ha transcendit la seva identitat, tan sols que es tracta d’una adolescent

Reuters

Una gimnasta de l’equip olímpic dels EUA en els Jocs de Tòquio ha donat positiu per Covid-19 i un altre membre de l’equip ha quedat aïllat, segons ha informat aquest dilluns un responsable de l’organització i ha confirmat el Comitè Olímpic Nord-Americà. La identitat de l’esportista, que forma part de la selecció nord-americana junt amb l’estrella Simone Biles, no ha sigut revelada, però aquest portaveu ha precisat que es tracta d’una adolescent.

«L’esportista ha sigut aïllada i és asimptomàtica», explica Kimiya Kosaku, el responsable de la ciutat d’Inzai, a l’est de Tòquio. «Va arribar al Japó el 15 de juliol. Un altre membre de l’equip ha sigut identificat com a contacte estret. També està sol a la seva habitació», va afegir. L’agència Kyodo News va anunciar que la resta de l’equip ja s’ha instal·lat a la vila olímpica de Tòquio, aquest dilluns a la tarda.

Els EUA porten a Tòquio dos equips; el principal, amb la seva estrella, Simon Biles, que té 24 anys, i un altre d’alternatiu. Les dues gimnastes adolescents del primer equip són Sunisa Lee i Grace McCallum, totes dues de 18. Les quatre gimnastes de l’equip alternatiu són adolescents.

Aquest mateix dilluns Sunisa Lee va penjar un post a Instagram amb tres membres més de l’equip somrients, mostrant la seva acreditació com a atletes olímpics.

La notícia d’aquest positiu arriba després que la vila olímpica de Tòquio –on milers d’esportistes i tècnics viuen en una bombolla– hagi patit aquest cap de setmana els seus primers casos.

Els Jocs Olímpics, posposats un any per la pandèmia, començaran oficialment divendres sota estrictes condicions sanitàries i gairebé sense públic. Finalitzaran el 8 d’agost.