DARD AL PRESIDENT DE LALIGA

Guardiola, «preocupat» per la situació econòmica del Barça

  • L’extècnic blaugrana torna a descartar la seva tornada a la banqueta del Camp Nou i enalteix Koeman i Luis Enrique

  • Creu que Pedri no hauria de fer doblet d’Eurocopa i Jocs

  • Carrega contra Tebas: «Que aprengui de la Premier»

Pep Guardiola no va amagar la inquietud que sent com a culer al veure la situació que ha heretat Joan Laporta, tot i que va demanar paciència a l’afició. Des del seu campus a Rialp, el tècnic del Manchester City va disparar contra Javier Tebas. «Que aprengui de la Premier, perquè en sap més que ningú i es fica a casa dels altres».

«Estic una mica preocupat, sí. Confio molt en Laporta i la seva gent. Pel que sembla, no obstant, la situació econòmica és molt crítica. Sorprèn que hagi arribat a aquesta situació. Hi ha una part deguda a la pandèmia, però no és l’única raó. El barcelonisme ha de tenir paciència. Ens tocarà patir els pròxims anys. El Barça és un transatlàntic, però tornarà a sortir a la superfície», va apuntar a TV-3.

El tècnic va driblar les preguntes sobre les noves rebaixes salarials que s’han demanat al vestidor blaugrana i sobre la possibilitat de retrobar-se al vestidor de l’Etihad amb Sergi Roberto, a qui va fer debutar fa 11 anys. I també va descartar, una vegada més, tornar com a tècnic al Camp Nou. «El Barça sempre que em necessiti em tindrà, però sempre he pensant que la meva etapa d’entrenador s’ha acabat. El president Laporta ho sap, i també el candidat Víctor Font. Ara li toca a Koeman, un dia tant de bo sigui Xavi, Busi o Mascherano. Si pensés que jo puc ajudar el Barça, encantat de la vida. Han de ser d’altres els que facin el pas. Hi ha gent molt capacitada per entrenar el Barça, i vindrien nets».

Va tenir paraules d’elogi cap als seus excompanys Ronald Koeman («és més que un amic, els seus èxits són els meus i aquest any en un situació tan difícil ha fet coses molt molt bé») i Luis Enrique («no sabeu com me n’alegro per ell. S’ho mereix tot i més. És el gran triomfador d’aquesta selecció amb el seu coratge i presa de decisions»), i va negar haver suggerit a Laporta l’asturià com a relleu del neerlandès: «Que Luis Enrique és un dels millors entrenadors del món ja ho està demostrant. No soc ningú per recomanar res a Laporta».

Descans per a Pedri

Després d’enaltir l’aposta de Koeman per Pedri, va considerar que el centrecampista canari hauria de descansar en lloc d’anar a Tòquio després d’una extenuant temporada, com passa amb els ‘citizens’ Ferran Torres i Rodri. «Jo crec que amb una competició a l’estiu és suficient. Messi va anar als Jocs perquè no hi va haver ni Mundial ni Copa Amèrica. Ferran Torres i Rodri podien haver anat als Jocs i no hi van, però ja han anat a l’Eurocopa. És massa. Ho han de rebutjar. Nosaltres els paguem molt bé i serveixen al club».

A l’hora de parlar dels diners que es gasten a Manchester i en el futbol anglès, Guardiola va disparar contra Tebas. «A la Premier hi ha una gestió millor, i es veu a Àsia, que aprengui el senyor Tebas del que fan allà. Potser així els seus productes es poden vendre millor en altres països. La gent es queixa, però gràcies a aquestes inversions, altres clubs d’altres països poden continuar fent coses», va comentar l’exblaugrana, sense escatimar dards contra Tebas.

Es pot recordar que el cap de LaLiga havia aixecat la veu, en repetides ocasions, contra el City, denunciant «dopatge financer dels equips estat» i lamentant que el TAS aixequés la sanció de dos anys sense disputar competicions europees pel que la UEFA considerava considerava reiterats incompliments del ‘fair play’ financer. «¿Si Tebas vengués millor el producte, seria més fàcil per al Barça tenir Messi? Ell ho fa tot bé, però després el problema és tot dels altres països i els altres clubs. Que aprengui de la Premier. Potser així el Barça, el Madrid, l’Atlètic o el València tindran més recursos per fer les inversions que facin falta i si ens equivoquem, ens sancionaran i no podrem jugar, però com que no és el cas, que cadascú faci el que vulgui», va afegir.

Malgrat les seves crítiques al president de la Lliga, Guardiola va considerar que Tebas fa bé al mostrar-se inflexible amb el límit salarial. «Em sembla bé que Tebas no vulgui moure’s ni una coma del límit salarial. Nosaltres també ens hi hem d’ajustar perquè si no ho fem correctament, ens posaran una denúncia i ens haurem de defensar als jutjats. Ferran Soriano fa les coses correctament», va valorar.

Temes:

Pep Guardiola