REIAL MADRID

Zidane insinua el seu adeu

  • El Madrid afronta les dues últimes jornada de Lliga amb l’obligació de guanyar aquest diumenge per evitar que l’Atlètic pugui ser campió

  • El tècnic del Madrid és cada vegada més esquiu a l’hora de parlar del seu futur i deixa entreveure que no seguirà al final de la temporada

Ja s'estava entreveient en cada compareixença pública del francès, sobretot des que l’equip va superar els pitjors moments de la temporada per arribar al maig amb dos títols en disputa, però a una setmana del final de la temporada no només no s’han rebaixat les insinuacions, sinó que els missatges de Zinedine Zidane assenyalen cada vegada més clarament que el seu camí es dirigeix cap a la porta de sortida del Reial Madrid al final d'aquesta temporada.

Abans de visitar aquest diumenge l’Athletic Club (18.00 h), amb l’obligació de guanyar per evitar que l’Atlètic es pugui proclamar campió de la Lliga, Zidane va anar deixant en roda de premsa els habituals senyals dubitatius sobre el seus futur: «Pots pensar que quan jo ho deixo, ho faig perquè em trec la responsabilitat o perquè s’han complicat les coses, però no me’n vaig anar per això. Tot el que faig, ho faig al màxim i arriba un moment en què cal canviar», va discórrer Zidane enmig d’una dissertació en tres respostes que va deixar les frases que han acabat d’evidenciar que la seva continuïtat està, almenys, molt en dubte. «Hi ha moments on hi has de ser i altres en què s’ha acabat i has de canviar», va insistir, sempre generalitzant. 

L’excés de zel a l’hora de torejar les preguntes sobre el seu futur van encendre les alarmes fa uns mesos i, cada roda de premsa, la sortida de Zidane pren força, cada vegada amb més indicadors i revelacions, tot entre cants de sirena amb Raúl González com a protagonista d’entre la rastellera de noms de futuribles per a la banqueta blanca.

El final d’una generació

El que és inqüestionable és que la generació elevada als altars del futbol amb les seves victòries a la Champions, liderada per Zidane, està arribant a la seva fi i el francès no sembla disposat a liderar una revolució que es carregui el bloc de jugadors amb qui ha tocat el cel esportiu. M’emociono veient els meus jugadors entrenar, m’encanta. M’il·lusiona cada dia. No sé el que passarà d'aquí a dos o tres anys, per això disfruto cada dia. Aquí pot passar de tot, això és el Reial Madrid», va sentenciar el francès. 

Des de la sortida de noms com un Sergio Ramos que continua de baixa, i que encara no ha resolt la seva renovació a un mes i mig que expiri el seu contracte, fins a la pèrdua progressiva de protagonisme que han de tenir altres, com Modric, el Madrid necessita una nova fornada d’estrelles i un nou líder que els guiï. 

Baixes en defensa

Abans, el Madrid encara de Zidane ha d’acabar una temporada de Lliga en què conserva poques opcions de títol, a expenses d’una ensopegada de l’Atlètic. Per continuar pressionant pel títol, el tècnic francès ha de tornar a lidiar amb les absències de tota la seva defensa titular, a més de l’última baixa de Kroos, aïllat per ser contacte directe d’un positiu per coronavirus. Tampoc podrà estar en el que queda el jugador del planter Marvin, que va jugar bé en el lateral dret i es va haver de retirar del camp amb una ferida que s’estén per tot el bessó. 

El que pot tornar a l’onze titular és Marcelo, que es va quedar fora de l’última convocatòria sense patir cap lesió, perquè el del planter Miguel Gutiérrez completés un gran partit al carril esquerrà, i ha tornat a la llista.

L’entrada dels dos jugadors del planter en l’última alineació va ser el reflex del canvi de Zidane, també vist per alguns com un altre senyal de la seva pròxima marxa, en la qual va deixar a la banqueta els grans noms que es van mostrar extenuats a Londres a la Champions, per donar entrada a jugadors sans i vigorosos que van aportar aire fresc als blancs.