Reial Madrid-SD Eibar (2-0)

El Madrid el guanya a l’Eibar i manté la seva candidatura a la Lliga

L’equip de Zidane no va sentenciar fins al tram final, després de tres gols ben anul·lats per fora de joc, malgrat el seu domini gairebé absolut tres dies abans de jugar-se la Champions davant el Liverpool

Ja immersos en les últimes deu jornades de Lliga, a les portes dels quarts de final de la Lliga de Campions amb el clàssic davant el Barça pel mig, el Madrid va trobar davant l’Eibar un partit reconfortant amb molt domini, una bona dosi d’ocasions (inclosos tres gols ben anul·lats per fora de joc) i una victòria que, tot i que no va sentenciar fins al tram final, el deixa a tres punts del lideratge a l’espera que l’Atlètic visiti el Sevilla aquest diumenge i amb la moral reforçada abans de rebre al Liverpool.  

Malgrat la baixa per una lesió muscular de Sergio Ramos, indisposat després d’haver sumat dues noves internacionalitats amb la selecció espanyola, Zidane va deixar descansar Kroos, que va haver de tornar de la concentració d’Alemanya per molèsties, i Varane amb la vista posada en l’eliminatòria de Champions davant el Liverpool, que té l’anada dimarts.

Bogeria inicial

La inalterable disposició de l’Eibar, amb una pressió agressiva a mig camí entre l’heroisme i la inconsciència, va generar un partit trepidant des de l’inici: abans dels tres minuts, una ocasió armera i un regal de gol a Benzema (mèrit del francès) que va avortar Dmitrovic amb una parada tan inesperada com meritòria. Va ser només l’inici. Amb Modric com a director d’orquestra, l’equip de Zidane va dominar amb solvència, sempre amb espais, amb molta mobilitat i una velocitat en la passada que li va proporcionar avantatges constants. 

Amb Marcelo en la posició d’extrem esquerre, sense responsabilitats defensives, el brasiler va generar més perill que problemes i seu va ser el centre que Benzema va rematar a gol en fora de joc. També Lucas Vázquez va disfrutar de constants superioritats per la dreta, amb tota la banda a la seva disposició gràcies que Asensio (que va clavar una falta al travesser) sumava constantment un altre element d’atac blanc per la zona central. 

Superada la mitja hora de joc, el Madrid va baixar el ritme de producció, l’Eibar es va instal·lar al camp rival i així va arribar, al contraatac, el segon gol anul·lat per fora de joc dels de Zidane. Va ser el preàmbul del primer gol del Madrid, després de moltes ocasions merescudes, gràcies a una pèrdua de pilota en sortida de l’Eibar i que Asensio no va perdonar en el mà a mà per deixar reflectit al marcador el domini de l’equip de Zidane. 

La pluja i la sentència

El partit es va relaxar després del pas pel vestuari, des de la pressió eibarresa fins al flux d’ocasions d’un Madrid que va mantenir el domini del partit, fins al punt d’haver sentenciat el resultat abans dels últims 20 minuts, en els quals l’Eibar va fer un pas endavant a la recerca d’un empat vital per a les seves opcions de permanència que va estar a punt de trobar en una cessió que va treure Courtois sobre la línia de la seva porteria enmig d’un xàfec de proporcions bíbliques.

Amb l’Eibar a la desesperada, els blancs van sumar el seu tercer gol anul·lat de la tarda per un altre fora de joc clar i en la jugada següent, per fi, va sentenciar el Madrid amb gol de Benzema després d’una meritòria jugada de Vinicius.