Vuitens de la Champions

El Porto fa fora la Juventus i Cristiano fracassa de nou

• L’equip italià, que no guanya la Champions des de 1996, s’acomiada en els vuitens tot i jugar amb un més des del minut 54

• L’exjugador del Madrid es va mostrar inoperant en atac durant tota l’eliminatòria, igual com Morata

La Juventus i Cristiano Ronaldo van veure acabat per tercer any consecutiu abans de temps el seu intent de conquerir la Lliga de Campions després de ser eliminats aquest dimarts pel Porto portuguès, heroic en la seva resistència i que va aconseguir el bitllet per als quarts malgrat perdre per 3-2 en la tornada disputada a Torí.

El primer any de ‘Mister Champions’ a la ‘Vecchia Signora’ va acabar a quarts davant l’Ajax; el segon, a vuitens contra l’Olympique de Lió, i el tercer, contra els ‘Dragões’, capaços d’aguantar la irrupció de Federico Chiesa, que es va erigir en figura davant la negra nit del ‘7’, i una tonteria de Mehdi Taremi per evitar fins i tot la tanda de penals.

Emboscada lusitana

El Porto va plantejar una emboscada a la Juve des del xiulet inicial. Li va funcionar fins a l’infantil error del seu davanter iranià. Tot i que va ser Morata qui va tenir una gran ocasió tot just començar amb un cop de cap que va salvar Marchesín, sempre va fer la sensació en els primers 45 minuts que tenia controlat el duel.

Apel·lant al seu ordre, els visitants van portar el partit al seu terreny, lligant de mans i peus l’atac dels d’Andrea Pirlo, excessivament previsible i pràcticament encomanat a les centrades de Cuadrado. A més, el Porto va aconseguir desplegar-se amb perill, i després d’un seriós avís de Taremi, amb una rematada franca que es va estavellar en Bonucci i un posterior cop de cap al travesser, va posar l’eliminatòria costa amunt per a la ‘Vecchia Signora’.

Penal innecessari

Sérgio Oliveira no va perdonar en el minut 19 l’innecessari penal de Demiral a Taremi i va consolidar el pla previst pel seu tècnic. El campió de la Serie A, amb Cristiano ben controlat i poc participatiu, va patir, però malgrat que l’equip lusità va arribar amb més perill, la millor fins al descans la va tenir de nou Morata, que va topar una altra vegada amb Marchesín després d’una altra gran centrada de Cuadrado.

La Juventus necessitava millorar per al segon acte i, tot i que el pas endavant no va ser gaire important, va trobar Chiesa i Taremi. El davanter va caçar una deixada de Cristiano per clavar la pilota a l’escaire i empatar el duel, mentre que l’iranià pecava d’innocent amb dues targetes grogues en un parell de minuts, la segona per donar un cop de pilota amb una falta ja xiulada, que va fer anar en orris tot el previst per Sérgio Conceição.

La jerarquia de Pepe

Minuts després, Chiesa igualava l’eliminatòria després de rematar de cap a la perfecció l’enèsima centrada de Cuadrado i just després d’haver perdonat un mà a mà. Allà, el Porto va quedar tocat, però el seu tècnic va ajustar les seves peces i va aconseguir, ajudat per la jerarquia de Pepe, per la qualitat de Sérgio Oliveira i per cert temor local d’un gol que el deixés fora, aguantar fins a una pròrroga que va estar a punt de no disputar-se perquè Cuadrado va fer retrunyir el travesser en el 93.

La pròrroga, amb les forces ja justes als dos bàndols, va tenir ensurts a les dues porteries, però als ‘bianconeri’ els va faltar lucidesa ofensiva, ja sense l’ímpetu de Chiesa i sense poder trobar mai Cristiano, que, a més, va obrir la cames en un potent llançament ras de Sérgio Oliveira que va suposar el 2-2. Rabiot encara va voler dir que la ‘Vecchia Signora’ volia viure, però el Porto va resistir.

JUVENTUS: Szczesny; Cuadrado, Bonucci (De Ligt, m.75), Demiral, Alex Sandro; Chiesa (Bernardeschi, m.102), Arthur (Kulusevski, m.102), Rabiot, Ramsey (McKennie, m.75); Morata i Cristiano Ronaldo.

PORTO: Marchesín; Manafá, Mbemba, Pepe, Sanusi (Luis Díaz, m.71); Corona (Leite, m.118), Sérgio Oliveira (Loum, m.118), Uribe (Grujic, m.90), Otávio (Sarr, m.61); Marega (Toni Martínez, m.106) i Taremi.

GOLS: 0-1, minut 19. Sérgio Oliveira, de penal; 1-1, minut 49. Chiesa; 2-1, minut 63. Chiesa; 2-2, minut 114. Sérgio Oliveira; 3-2, minut 116. Rabiot.